Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Branislav Ivanović: Bog nas je nagradio

11.10.2017. 10:05 10:09
Piše:
Foto: FSS

Kapiten Branislav Ivanović nije skrivao radost nakon meča sa Gruzijom, koji je bio veoma delikatan.

„Zaslužili smo da odemo uRusiju,nemerljivo je koliko nam znači ovaj uspeh. Iskreno, Gruzija je dominirala, nismo uspeli da igramo pod pritiskom i zato će ovaj meč što se igre tiče  brzo pasti u zaborav. Možemo i moramo da slavimo ovaj uspeh. Naša zemlja je na Svetskom prvenstvu, ovo smo dugo čekali“, poručio je predvodnik ove generacije Bane Ivanović.

Usledio je kratak osvrt na pređeni put.

„Svaka utakmica je bila teža od prethodne, kada gledam iz ove perspektive. Poslednji korak je bio najteži. Bili smo smušeni, ali smo zabeležili veliki trijumf, iako smo imali jako turbulentnih perioda. Bog nas je nagradio. Mislim da ova generacija ima potencijal i nema šta da izgubi na Mundijalu.“

Ivanović se posebno raduje što je domaćin Mundijala Rusija.

„Sjajna zemlja, u kojoj sam proveo dobar deo karijere, svaki stadion biće mi kao domaći teren, organizacija će biti vrhunska. Cela generacija živi za prvenstvo, stvorili smo atmosferu koja će dati rezultate u budućnosti“, poručio je Ivanović.

Golovima i asistencijama Dušan Tadić je izrastao u centralnu figuru reprezentacije u ovom kvalifikacionom ciklusu.

„Nemam prave reči da opišem kako se osećam. Toliko odricanja i toliko borbe, trud se isplatio. Svi smo dali doprinos: igrači, stručni štab, Savez i navijači. Drago mi je što smo podarili ovo našoj zemlji. Pao nam je veliki kamen sa srca, znali smo da moramo da pobedimo, niko to nije želeo više od nas. Borili smo se za ovo, podarili smo veliku radost naciji. Neka su nam malo zviždali navijači, uspeli su da nas trgnu“, u jednom dahu je rekao Tadić.

Pad u igri bio je vidljiv u poslednja dva kola.

„Nije bilo sjajno, možda nas je opteretilo to što su utakmice bile od velike važnosti. Ima vremena, analiziraćemo šta smo radili dobro i šta treba da popravljamo. Ipak, ostvaren je cilj i to je najvažnije u ovom trenutku. Nismo ušli u meč kako smo želeli. Ponavljam, meni je najdraže zbog publike, mislim da sam trenutno najsrećniji čovek na svetu.“

Suze u očima velikog broja igrača dokaz su gomile potrošenih emocija.

„Mnogi fudbaleri nisu mogli da sakriju suze. Mi volimo naš narod i nikad ne skrivamo emocije. Bilo je mnogo odricanja, mnogo smo se “dali” i to nam se vratilo. Ne sećam se ni šta sam rekao saigračima, znam da sam ih sve grlio. Proslavićemo kako treba, jer nam je ovaj meč bio veliki teret“, završio je Tadić. 

Z. Rangelov

Prijovićev gol karijere

Sredinom kvalifikacija stigla je dozvola da Aleksandar Prijović, momak rođen u Sent Galenu, može da brani boje Srbije. I na debiju protiv Velsa je pokazao da može da pomogne kada je sjajanom asistencijom omogućio Mitroviću da izjednači rezultat. I protiv Gruzije bio je Muslinov yoker sa klupe, ovoga puta revanširao mu se Mitrović dodavanjem.

„Ovo je veliki dan za mene. Ja sam Srbin iz inostranstva, nisam mogao da biram gde ću da se rodim, ali sam Srbin 100 odsto. Može se reći da mi je ovo najznačniji gol u karijeri. To se sanja kada ste dete, da date bitan gol za državu. Mnogo mi je drago što smo izborili plasman u Rusiju i obradovali naciju. Kada sam postigao pogodak, samo sam se zahvalio Bogu. Čekao sam toliko godina na ovako nešto, skoro sam ostao bez daha, a onda je krenulo slavlje“, rekao je Prijović.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza: Godina srpskog fudbala

Već na startu predsedničkog mandata Slaviša Kokeza može da se pohvali, slobodono se može reći,istorijskim uspehom reprezentacije Srbije koja se plasirala na SP.

„Ovo je mnogo veliki uspeh, posle osam godina smo na Svetskom prvenstvu. Niko od zemalja iz našeg okruženja još se nije kvalifikovao, Rumunija, Bugarska, Austrija, Kipar... Kada se tome doda da su Zvezda i Partizan u grupnoj fazi Lige Evrope, onda se može reći da je ovo godina fudbala“, istakao je prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza.

Uzbudljiv je bio duel sa Gruzijom.

„Hvala igračima, selektoru Muslinu. Mi iz Fudbalskog saveza Srbije to ne bismo uradili bez njih. U poslednjih 15 minuta meča sa Gruzijom sam imao utisak kao da se igra sat vremena, nije bilo kraja. Tako je to kada vodite. Ovo je važno za naš fudbal, ovo je dodatna energija za Vladu Srbije i predsednika da država odvoji malo više sredstava za nacionalni stadion. Obećali smo njegovu izgradnju 2018. godine. Želimo da uložimo u infrastrukturu, treba pomoći Zvezdi i Partizanu.“

Najavljeni su i novi poduhvat.

„Nadam se da ćemo od UEFA dobiti šansu da organizujemo  Superkup Evrope, finale Lige šampiona ili neki sličan veliki događaj. Nadam se da će država stati iza fudbala i našeg projekta. Ovim putem apelujem na to. Na državi je da pomogne izgradnju fudbalske infrastrukture u Srbiji, jer samo tako možemo dobiti velike igrače. Nisam uopšte pratio meč Vels - Republika Irska, eto toliko sam verovao u pobedu. Tako sam se i dogovorio sa igračima. Oni su obećali pobedu, a ja im apsolutno verujem“, zaključio je Kokeza.

Autor:
Pošaljite komentar