Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Srbija pobedom u Beču može da overi plasman na Svetsko prvenstvo

05.10.2017. 19:21 19:49
Piše:
Foto: Fudbalski savez Srbije

Pre ravno devet godina orlovi su pod komandnom palicom Radomira Antića raširili krila baš u Beču, pregazili rivala (3:1) i bila je to prekretnica na putu za Mondijal u Južnoj Africi.

Vremena se menjaju i sada će nacionalni tim Srbije dočekati stadion „Erns Hapel“ dekorisan mnogobrojnim našim obeležjima i navijačima, ali smo sada u daleko povoljnijoj poziciji, treba nam pečat na vizu sa SP u Rusiji. Tri boda protiv otpisanih i prilično oslabljenih Austrijanac rešavaju sve enigme i donose veliki uspeh četi selektora Muslina.

„Kao i obično reprezentacija Srbije je u Beč došla da igra na pobedu. Uradićemo sve da uzmemo tri boda iako je to lakše reći nego uraditi. Za mene je Austrija bila na početku najopasniji protivnik, ali se iz nekog razloga to nije ispostavilo kao tako. Imali su odlične igrače, ali ne i rezultat. Biće vrlo teška utakmica i pored kadrovskih problema verujem mojim momcima da će odigrati kvalitetno, baš kao što su to radili i dosad. Očekujemo mnogo naših navijača. Hteo bih da apelujem da navijaju lepo, korektno, za nas a ne protiv protivnika. Priželjkujem lep ambijent, a neka bolji pobedi“, istakao je selektor Muslin na pres konferenciji na stadionu „Ernst Hapel“.

Novinare je zanimalo i da li sukobi unutar austrijske selekcije mogu da olakšaju posao orlovima u meču gde nam trebaju sva tri boda.

„Neki put se desi da ekipa koja ima probleme nastoji da pokažu maksimum. Ovaj meč je mač sa dve oštrice. Ovi koji su ostali mogu da odigraju i bolje nekad od onih koji su bili u prvom planu. Ne računamo na njihovu oslabljenost već na naš kvalitet koji imamo“, uzvratio je Muslin.

Iako su odavno ispali iz trke za Mondijal imaće Austrijanci svoju „računicu“, uostalom pripisno su nas namučili u Beogradu.


Kostić pod upitnikom

Ofanzivni vezista Filip Kostić ima problema sa povredom, a Muslin je istakao da je igrač HSV-a i pod znakom pitanja, ali da nije isključeno da će istrčati na teren.

„Filip je dobro što se povrede tiče, malo je pitanje fizičke pripreme. Trenirao je ali ne punom snagom, nakon treninga ću odlučiti da li će biti u ekipi ili ne“, objasnio je Muslin.


„Rasterećeni su, ali će želeti da pobede pred svojim navijačima. Oni su takmičari, pobednici. Mi hoćemo na Mondijal, s tim da imamo pravo na jednu grešku jer poslednji meč u kvalifikacijama sa Gruzijom igramo u Beogradu“, istakao je Muslin.

Kapiten Branislav Ivanović je potvrdio da je reprezentacija spremna za sva iskušenja u Beču.


Diplomata Muslin

Zanimljivo pitanje Muslinu je postavio nemački novinar, da li bi voleo da ima u timu dvojicu austrijskih reprezentativaca sa srpskim korenima, Dragovića i Arnautovića.

„Svakako bi obojica mogla da igraju za našu reprezentaciju da imaju pravo, ali ja sam zadovoljan ovim igračima koje imam“, diplomatski je odgovorio Muslin.


„Svi smo fizički spremni. Imamo par zdravstvenih problemčića, ali svi koji izađu biće spremni, motivisani i svi do jednog jedva čekamo da utakmica počne. Imamo dosta različitih i kvalitetnih igrača. Siguran sam da će tri igrača u poslednjoj liniji odbrane za koje se odluči selektor dati dopinos dobrom rezultatu“, poručio je Ivanović.

Pred orlovima je prva meč lopta vredna odlaska na Svetsko prvenstvo.

„Promenili smo generaciju nakon Mondijala 2010 i vreme jeneophodan faktor da ekipa sazri. Mi smo u ovim kvalifikacijama pokazali nivo igre koji je potreban za Mondijal. Završnica uvek donosi pritisak, a on se briše kvalitetnom partijom. Čekamo overu plasmana na Mondijal, ali sa reči treba preći na dela. Znamo koliko će protiv Austrije to biti teška utakmica, to je jedina istina“, završio je Ivanović.

Duel u Beču počinje sutra u 20,45 sati a sudiće Čeh, Pavel Kralovec.

Z. Rangelov

Piksi: Mi se pitamo, iz Austrije idemo u Rusiju

Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi poručio je večeras da je uveren da će Srbija savladati Austriju u Beču i plasirati se na Mundijal u Rusiju.

"Ne pruža se često prilika da igraš na Mundijalu, možda samo jednom u karijeri. Verujem u ovaj naš tim, znaju da igraju takmičarski, pokazali su to kroz cele kvalifikacije. Mi se sutra pitamo i uveren sam da ćemo pobediti i plasirati se na Mundijal", rekao je Stojković novinarima u Beču gde je došao uživo sa pruži podršku izabranicima Slavoljuba Muslina.

On je dodao da je, što se njega tiče Srbija već u Rusiji, ali da razume poziciju igrača i stručnog štaba koji ne žele da se opuštaju dok i teoretski be obezbede plasman.

Na pitanje gde Srbiju vidi u Rusiji legendarni kapiten se nasmejao i rekao:

"U Moskvi ili nekom drugom gradu", našalio se Stojković.

Autor:
Pošaljite komentar