Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina sutra dočekuje Bačku u pokrajinskom derbiju

04.08.2017. 18:44 18:50
Piše:
Izvor: Duel Zorana Švonje i Dušana Jovančića u prošloj prvenstvenoj utakmici, foto: J. Grlić

Iako je vreme ovih dana nemilosrdno, pa su tropske vrućine pritisle čitavu Srbiju, za naše najbolje fudbalere pauze nema. Igraju se utakmice 3. kola Superlige, a jedan od zanimljivijih susreta moći će da prati publika u Novom Sadu, gde će snage odmeriti vojvođanski članovi elitne lige Vojvodina i Bačka.

Biće to pokrajinski derbi u kojem je uloga favorita na strani domaćina, koji je u novo prvenstvo ušao s dve vezane pobede i ne želi taj niz da prekida ni protiv komšija iz Bačke Palanke.

Posle ubedljivog trijumfa u Surdulici, crveno-beli su puni optimizma i samopouzdanja, tri nova boda bi im još za koji stepenik povisila nivo pozitivnih osećanja razmišljanja, ali su i svesni da do njih neće biti lako da se stigne. Njihov sutrašnji rival, naime, želi da prekine mini-seriju neuspeha i pokaže da ima kvalitet za bolje partije, pa će pokušati da na „Karađorđu“ to i dokaže. Sve to najavljuje zanimljiv okršaj i sigurni smo da će lep broj gledalaca doći na stadion kako bi ispratio ovaj susret.

„Prethodne dve pobede bile su nam bitne za samopouzdanje, ali tek treba da pokažemo da se nalazimo na pravom putu i da prethodni rezultati nisu bili plod slučajnosti“, naglasio je Nenad Vanić, šef stručnog štaba Vojvodine.

„Igrači pokazuju veliku ozbiljnost na treninzima i siguran sam da u večerašnju utakmicu nećemo ući s devizom „lako ćemo“. Samo ako pružimo maksimum, nećemo morati da strepimo za rezultat, a svaki drugi pristup mogao bi da bude za nas problematičan. Nema sumnje ni da će Bačka pokušati da prekine negativni niz u kojem se nalazi, ali ću ponoviti i to da je, bez obzira na to s kim igra, Vojvodina uvek favorit kada se utakmice odigravaju na našem stadionu. O timu iz Bačke Palanke i načinu na koji će verovatno igrati protiv nas, znamo dosta i bićemo spremni za susret i očekivano defanzivno orijentisanog suparnika.“

Vanić je potom istakao da ekipa nema problema s povredama i bolestima, moći će, dakle, da računa na sve igrače, a potom je dodao:

„Svi prvotimci koji su registrovani i koji se nalaze u trenažnom procesu, biće u kombinaciji za startnu postavu. To nas uverava da možemo da očekujemo dobru utakmicu i, nadam se, našu novu pobedu. Voleo bih da svi oni kojima je Vojvodina pri srcu dođu večeras na stadion da nas podrže, jer momci koji sada nose crveno-beli dres na svakoj utakmici pružaju maksimum i žele da niz pobeda potraje što duže. Pomoć navijača nam puno znači na tom putu i priželjkkujem da tribine budu što ispunjenije.“

Upitan da li je blizu odluke kojih će 11 igrača večeras istrčati na besprekorno pripremljeni travnjak na stadionu „Karađorđe“, Nenad Vanić je odgovorio:

„Posle pobede od 4:0 u Surdulici, svaki eksperiment može da vam se obije oglavu. Videli smo da je tim Bačke dosta sličan ekipi Radnika, pa ćemo, najverovatnije, nastupiti u istoj postavi kao i u Surdulici, uz mogućnost jedne izmene. Ona će zavisiti od odluke kako ćemo igrati, ali, bez obzira, svi momci znaju svoje obaveze.“ Suština je u tome da u napadu, baš kao i u odbrani, mora da učestvuje po sedam-osam igrača i fenomenalno je to što ovakva moja insistiranja igrači prihvataju.

Susret na stadionu „Karađorđe“ počinje sutra u 20 časova, a ulaznice će se prodavati pred utakmicu i to po ceni od 200 dinara (Zapad) i 100 dinara (Istok i Sever). TV prenos je obezbeđen na kanalu Arena sport.

A. Predojević

I Bubalo blizu odlaska

U proteklih nekoliko dana Vojvodina je ostala bez Nikole Kovačevića koji je otišao u Radnički iz Niša, kao i Uroša Stamenića (Borac, Čačak) i Milana Sprema (OFK Bačka).

„Njima treba dodati i Milana Bubala, koji je na putu da raskine ugovor, dok se nadamo da ćemo do kraja prelaznog roka imati na raspolaganju sve igrače koji su nam ovog leta došli“, rekao je Nenad Vanić.

„Voleo bih da dovedemo još jednog ili dvojicu fudbalera, pre svega u napadu. Zadovoljan sam izborom koji imamo u odbrani, ali nam je barem još jedan napadač potreban o rotaciji, za slučaj kada bude došlo do povreda ili prinudne pauze zbog kartona. Uz to, gledaćemo da reagujemo i ukoliko nam se ukaže prilika da angažujemo proverenog i kvalitetnog igrača u veznom redu.“

Autor:
Pošaljite komentar
Trujić i Vojvodina se razišli: Pamtiću samo lepe stvari

Trujić i Vojvodina se razišli: Pamtiću samo lepe stvari

04.08.2017. 15:58 16:00
U FK Vojvodina obeležena 40-godišnjica od osvajanja Srednjoevropskog kupa

U FK Vojvodina obeležena 40-godišnjica od osvajanja Srednjoevropskog kupa

03.08.2017. 14:49 15:57