Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kup Srbije: Nikolić: Samo pobeda; Đurovski: Da pronađemo snagu

25.05.2017. 14:06 19:49
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Titula se preselila u Humsku sledi megdan u finalu fudbalskog kupa Srbije, sudar večitih rivala za presotali trofej i to posle 16 godina pauze u subotu na stadionu Partizana (18).

Pod patronatom Fudbalskog saveza Beograda akteri završne predstave u najmasovnijem takmičenju u korektnom tonu su zajednički najavili utakmicu. Najpre je učitelj crveno- belih  Boško Đurovski pokušao da objasni zbrku oko čestitke koju je uputio komšijama, pa se izgleda predomislio.

- Ne bih se vraćao na to. Samo ću da kažem da sam kurtoazno čestitao, a sada želim da se bavim pripremom igrača za utakmicu. Ukoliko Partizan osvoji Kup, budite ubeđeni da ću čestitati Marku Nikoliću na tome - istakao je Boško Đurovski.


Mažić na centru

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu na meču finala Kupa između Partizana i Crvene zvezde. Večiti beogradski rivali će četvrti ovosezonski duel imati u subotu u Humskoj 1 od 18 časova.

Mažiću će pomoćnici biti Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudija je Nemanja Petrović, pored golova će stajati Danilo Grujić i Nenad Đokić. Mažić je sudio prvi derbi 17. septembra u kojem su crno-beli slavili 1:0 i na tom meču pokazao pet kartona.  Mažić je ove sezone sudio na 19 utakmica Superlige Srbije, na kojima je pokazao 57 žutih i jedan crveni karton, te svirao tri penala. U Kupu Srbije je sudio na dve utakmice, uključujući pobedu Partizana nad Vojvodinom sa 1:0 u polufinalu.


Na talonu je veliki ulog, trofej kojim Zvezda može da „spasi“ sezonu.

- Očekujem spektakl i dobru utakmicu, svi akteri moraju da budu na nivou ovog značajnog duela. U prošlosti sam kao igrač i trener imao priliku da igram finala. Znam kakav je to osećaj, očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule nađe snage i motivacije da dođe do trofeja. Nadam se poštenoj borbi na terenu, pa neka pobedi bolji tim - poručio je Đurovski.

Psihološki pritisak je ogroman.

- Ko ne može da podnese pritisak ne treba da igra ni u Zvezdi ni u Partizanu. Lično voleo sam da igramo na stadionu Rajko Mitić jel bi bilo više publike, ali nisam zabrinut što smo gosti. Misli da  to nije presudni faktor - smatra Đurovski.

Strateg crno – belih Marko Nikolić nije skrivao zadovoljstvo pred novi ispit njegovog tima koji je u zavidnoj formi.

- Najlepša i najvažnija, najveća utakmica našeg fudbala. Jedna od retkih dobrih stvari koje su još preostale u njemu. Voleo bih da bude ispunjen stadion i da svi akteri, a iznad svega publika, uživaju u igri dva najbolja tima. Sam derbi je uvek ogromna inspiracija i prvilegija za svakog aktera. Ova utakmica ima posebnu težinu, s obzirom da su se ove dve ekpe do pre samo nekoliko dana borile do poslednjeg atoma snage za šampionsku titulu, a ja nikada nisam bio sklon da potcenim ovo takmičenje naglasio je Nikolić.

Partizan želi duplu krunu…

-  U prošlom mandatu sam došao do finala, ali nisam imao prilike da u njemu učestvujem. Stoga lično imam veliki motiv, a tako je i sa mojim igračima. Imali smo težak put i teške rivale, a sada će biti najteže. Želimo da odigramo dobru utakmicu, u seriji smo od 36 utakmica bez poraza, malo sam dosadan, ali želim da odam priznanje svojim igračima. Može se reći da smo rasterećeni, jer smo najvažniji trofej, koji obezbeđuje plasman u Ligu šampiona, osvojili, ali moramo da budemo pošteni, pre svega prema našim navijačima - konstatovao je Nikolić.

Inače, Nikolić i Đurovski imaju sjajan bilans u večitim derbijima, nemaju poraz, uz po tri trijumfa trener Partizana ima na kontu i jedan remi.

U taboru crveno- belih neće biti požutelog Frimponga, dok je kod crno- belih za igru spreman i oporavljeni Everton.

Z. Rangelov

Penali

Izjasnila su se oba trenera i o mogućnosti da se pobednik reši penalima.

- Mi ne vežbamo penale, ali apsolutno imam ideju ko će šutirati ako do njih dođe. Samo što će se sada igrati i produžeci, a ne samo penali kao u dosadašnjem toku takmičenja istakao je Nikolić.

Kolega Đurovski je dodao:

- Sve je moguće u fudbalu. Mi nismo vežbali penale, ali igrači posle treninga to stalno rade. Tu nema nekih problema.

Reč kapitena

Nema dileme, cilj je u večitim derbijama uvek isti sa obe strane, pobeda.

- Sada odlučuje jedna utakmica. Znamo svi da je meč sa Partizanom poseban i najlepši. Ko bude manje grešio, ušao bolje u utakmicu i koncentrisaniji - ima veće šanse da dobije. Treneri su tu da iznesu svoje ideje, a mi da ih sprovedemo u delo. Probaćemo da stigenmo do utešnog trofeja- napomenuo je kapiten Zvezde Aleksandar Luković.

Nadovezao se kapiten crno- belih Miroslav Vulićević.

- Postoje razlike u kup i prvenstvenim utakmicama. U Superligi imate priliku za ispravku, u kupu nemate. Svaki derbi je poseban i sitnice odlučuju. Ulog je trofej i ovaj derbi će doneti nešto novo - zaključio je Vulićević.

Autor:
Pošaljite komentar