Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić: Deset odsto veće plate u javnom sektoru do kraja godine

18.05.2017. 13:29 14:54
Piše:
Izvor: Tanjug

ODŽACI: Premijer Aleksandar Vučić danas je u Odžacima najavio da bi plate u javnom sektoru do kraja godine mogle biti povećane i za deset odsto. 

"Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, biće, a nadam se da ćemo imati snage, pre kraja ove godine, možda i za neki mesec, povećanje plata u javnom sektoru za deset odsto. Takođe, povećaćemo minimalac, a očekujemo i povećanje plata u priovatnom sektoru koji već lagano sustiže one u javnom sektoru", rekao je Vučić. 



Sve to, kako je naveo, uradili smo i moći ćemo da uradimo zahvaljujuci ozbiljnosti programa koji smo sprovodili. Nismo obmanjivali građane, radili smo teške stvari, ali smo time omogućili bolji život, zaključio je Vučić. 

Vučić: Ne bih o uvredama Haradinaja, ali šta je sa ZSO?



Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da bilo sta doda na izjave i uvrede Ramuša Haradinaja, ali je upozorio da Zajednica srpskih opština, iako je sve dogovoreno u Brisleu, ni četiri godine od tada nije formirana.



Kako je rekao, očigledno je da za to ne postoji nikakva želja u Prištini i naveo da je svojevremeno rekaoi da ćemo se mi Srbi pozivati na Briselski sporazum, a da ostaje pitanje kako će ga neki drugi sprovoditi.Vučić je dodao da to mora biti jedna od tema o kojima će se razgovarati u narednom periodu.



Nisu bitne uvrede Zaeva,već,na primer, glasanje MK u UNESKO



Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne interesuju uvrede koje mu je, kako kaže, uputio mandatar za sastav nove vlade Makedonije Zoran Zaev i poručio da će suditi po delima, odnosno po tome kako će se Makedonija postaviti kada bude glasanje za prijem Kosova u članstvo u Unesko.



Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Odžacima, rekao da je za njega uvek važnije kako će se neko odnositi prema Srbiji, nego prema njemu lično."Kada dođe glasanje u Unesku, onda ćemo da vidimo hoćete li da ispunite šta ste rekli", rekao je Vučić.



On je dodao da za razliku od Zaeva, ne želi da govori šta misli o njemu, jer, kako je rekao, nije na njemu da izlazi sa svojim stavovima, već je to na građanima Makedonije da zaključuju.



"On predstavlja drugu po veličini stranku u Makedoniji. Imaće priliku da formira vladu. Videćemo, sudićemo po delima. Ne smeta mi što je mene lično vređao, to govori više o njemu nego o meni. Ne žurim da odgovaram na takav način", rekao je Vučić.



Vučić: "Vučiću, pederu" najbolja sintagma i za loše i za dobro



Premijer Aleksandar Vučić prokomentarisao je, odgovarajući na pitanja novinara, da je postalo uobičajeno da je on za sve kriv. 



"I kada je nešto loše i kad je dobro - Vučiću pederu - je najbolja sintagma", primetio je Vučić, reagujući na opasku da je i juče u Nišu "okrivljen" za to sto je Partizan uzeo trofej. 



"Vidite da i kada pobede nekoga, onda nije dovoljno to što su pobedili, već govore: ''mi smo pobedili i Vučića, koji je dao sve od sebe protiv nas''. Podsetio bih da smo dali 1,2 miliona evra kada nisu imali ni evro u kasi", rekao je, i dodao, usput, da "Vučiću pederu" čak i ne odgovara istini.

Vučić: Nije lako, ali smanjićemo dažbine na plate



Nije laka odluka o smanjenju poreza na rad, ali će toga biti, ne mnogo, ali će biti, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u Odžacima. On je, odgovarajući na pitanja novinara o smanjenju poreza i doprinosa na rad, rekao da će to biti možda jedan, dva odsto, ali da će svakako biti smanjenja, dok će na drugoj strani, ponovio je, plate u javnom sektoru biti povećane, možda već u septembru ili oktobru.



To sve omogućeno je dobrim finansijkim rezultatima, što podrazumeva, recimo, da je s jučerašnjim danom suficit u državnoj kasi bio 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita, kako je bilo projektovano. "Pa vi izračunajte koliko je to poboljšanje", porucio je premijer dodajući da se energetika "podigla", rudarstvo takođe...



Očekujemo dobre odnose sa SAD



Premijer i izabrani predsednik Srbije rekao je danas da očekuje dobre odnose sa SAD i dodaje da je od prvog dana novi predsednik SAD Donald Tramp suočen sa besomučnom hajkom, koju će, veruje, da izdrži. Rekao je da smo mala zemlja, a on mali političar, da bi se mešao u unutrašnje stvari Makedonije, a kamoli SAD. 



„Ono što vidimo vidimo od prvog dana jeste da se protiv Trampa vodi besomučna kampanja. Od prvog dana, takvu organizovanu hajku protiv nekog nisam video. Želimo uspeh i dobre odnose sa SAD. Da li će moći da izdrži, to nije lako nijednom čoveku“, naglasio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara. On je ukazao da je i sam suočen sa tim da o njemu najlošije govore oni kojima je najviše pomogao. 



„Oni kojima sam najviše pomogao pokazuju najviše mržnje, a to može da se vidi danas i u SAD. Verujem da će Tramp da izdrži“, istakao je Vučić. 

 Za EU bi bilo poniženje da Haradinaj bude pregovarač



Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo ponižavajuće i poražavajuće za EU pre svega da Ramuš Haradinaj bude u sastavu delegacije Prištine na dijalogu u Briselu i da smatra da EU ne može to da dozvoli.



Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da ćemo i mi videti ko će biti u delegaciji jer mi određujemo ko će biti u našoj delegaciji. Ne može samo da se nama nešto ne sviđa, može i njima i tu može biti iznenađenja, dodao je Vučić.



Kako je rekao neko bi možda time da Beograd isprovocira na neku rekaciju pa da budemo krivi za dalji tok razgovora ali i poručio da se mi nikada ne mešamo u to koga će druga strana da izabere u bilo kakvim pregovorima.Mislim da bi bilo krajnje poražavajuće i ponižavajuće i za nas i EU da neko ko je tako teške zločine učinio učestvuje u pregovorima.

Autor:
Pošaljite komentar
Otvoren novi pogon fabrike "Magna seating" u Odžacima

Otvoren novi pogon fabrike "Magna seating" u Odžacima

18.05.2017. 12:27 17:06