Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Žeželjev” most dogodine, železnički bezbedan

20.11.2016. 21:54 21:52
Piše:

Srpska napredna stranka u Novom Sadu poručila je da će radovi na izgradnji „Žeželjevog” mosta biti završeni za godinu dana i da se vodi računa o bezbednosti građana,

a da Demokratska stranka, koja je optužila gradsku vlast u tom gradu da nije uradila sanaciju mosta, samo unosi paniku među Novosađane.

„Lažna briga o interesima Novosađana i ovog puta dolazi od onih zbog čije je opstrukcije izgradnja ’Žeželjevog’ mosta’ neko vreme bila i prekinuta a ceo projekat doveden u pitanje. Podsećamo da tada pokrajinska vlast, vodeći računa isključivo o ličnim i uskostranačkim interesima, nije ispunila svoje obaveze iz ugovora, što je za posledicu imalo obustavu posla od strane izvođača radova”, saopšteno je iz SNS-a.

Kompletna sanacija drumsko-železničkog mosta, koji će biti uklonjen kada se radovi na izgradnji novog mosta završe, nije potrebna i predstavlja nepotrebne troškove, kaže se u saopštenju, i ističe da se stanje tog mosta redovno prati i da će, ukoliko bude potrebe za bilo kakvim radovima na povećanju bezbednosti, oni biti obavljeni u najkraćem roku.

„Srećom, šesnaestogodišnje beskrupulozno iživljavanje Demokratske stranke nad građanima Vojvodine, prekinuto je njihovim fijaskom na pokrajinskim izborima, tako da je gradnja ’Žeželjevog’ mosta nastavljena, a obezbeđen je novac i za velike projekte od opšteg interesa, poput izgradnje Fruškogorskog koridora, koja počinje u drugoj polovini 2017. godine”, navode u SNS-u.

Demokratska stranka optužila je  gradske vlasti u Novom Sadu da nisu u predviđenom roku sanirale privremeni montažno-demontažni drumsko-železnički most u Novom Sadu, i ocenila da je time dovedena u pitanje bezbednost i ispravnost tog mosta.

DS je u saopštenju naveo da je taj most, preko kojeg ide i međunarodna pruga, saniran u vreme dok je ta stranka predvodila gradsku vlast 2008. godine jer više nije bio bezbedan za kretanje vozila težih od deset tona pa je tada zamenjeno 214 kolovoznih ploča i 13.500 zavrtanja na konstrukciji mosta.

„Rok trajanja te sanirane konstrukcije je sedam godina. Dakle, još tokom prošle godine istekao je rok garancije, a gradska vlast, sa Srpskom naprednom strankom na čelu, nije uradila novu sanaciju mosta, iako bezmalo pet godina rukovodi Novim Sadom. U buyetu Grada čak ni za tekuću godinu nije planiran novac za tu namenu”, navodi se u saopštenju.

Montažno-demontažni drumsko-železnički most u Novom Sadu postavljen je u maju 2000. godine, kao privremeno rešenje, nakon što su u NATO bombardovanju 1999. godine u tom gradu srušena sva tri mosta preko Dunava.

U toku je izgradnja stalnog mosta u blizini privremenog, dok su ostala dva srušena mosta ponovo izgrađena.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje da Gradski odbor Demokratske stranke ne koristi bezbednost montažno-demontažnog mosta zarad dnevno-političke kampanje i politikanstva. Bezbednost bilo kojeg mosta ne sme biti materijal za političke provokacije. Tehničko stanje tog mosta, kao i svih drugih, redovno se prati jer je to pitanje opšte bezbednosti građana. Za sve koje interesuje, postoji i vreme i mesto i način na koji se o tome razgovara, saopštavaju novosadski ligaši.

A. Savanović

 

Za razliku od njih...

Funkcioneri LSV-a koji su preuzeli odgovornost za upravljanje određenim oblastima u Gradu apsolutno su spremni da odgovore na svako pitanje ili prihvate svaku dobronamernu sugestiju. Njihova vrata su uvek otvorena za sve što je u interesu Grada, bilo da predlozi i sugestije dolaze od odbornika i političkih stranaka vlasti ili opozicije. Nažalost, DS takve principe nije imao u vreme svoje vlasti u Novom Sadu čak ni prema svojim koalicionim partnerima, saopštio je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.   

Autor:
Pošaljite komentar