Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Rekordan broj izlagača na Pihtijadi

03.03.2016. 21:15 13:33
Piše:

Rumenačka pihtijada, koja se sutra održava 13. put u Rumenki predstavljena je na platou u Dunavskoj ulici. Od ujutru do popodneva naši sugrađani koji su ljubitelji tog

starinskog zimskog jela, mogli su probati poznate rumenačke pihtije, ali ih i kupiti. Porcija od pola kilograma koštala je 200 dinara.

– Rumenačke pihtije su ubedljivo najbolje, one su postale naš brend –  kaže predsednik Organizacionog odbora Rumenačke pihtijade Branislav Popović. – Mnogi se slažu s tim i dolaze u Rumenku da bi probali, a naše mesto je već postalo poznato po tom jelu. Nema tu tajne, mi samo pravimo malo bogatije pihtije, stavljamo sveže svinjsko meso, glave, butkice, kolenice, jezike, kožure... za razliku od drugih, koji stavljaju samo kožure, kolenice i repove.

Sutrašnja Rumenačka pihtijada zabeležiće, po proračunima organizatora, rekordan broj izlagača – više od 150, ali i takmičara, oko 30. Samim tim, očekuju i veliki broj posetilaca.

– Svake godine napredujemo stepenik po stepenik. Za sve koji dođu, pripremili smo bogat i kvalitetan program i na bini, u kojem će učestvovati deca iz vrtića „Veseli patuljci” iz Rumenke, učenici OŠ „Sveti Sava”, a biće i promocija knjige Katice Jovanović, koja je bila učiteljica u rumenačkoj školi. Dolaze nam i folklorni ansambl „Neven” iz Novog Sada, KUD „Brile” iz Beočina, KUD „Milica Stojadinović Srpkinja” iz Bukovca i tamburaški orkestar „Veseli Sremci” iz Vrdnika – kaže Popović.

Kako je dodao, svi koji hoće da se takmiče na 13. „Rumenačkoj pihtijadi” mogu doneti svoje pihtije na ocenjivanje sutra od 9 do 12 časova u lovačkom domu u Ulici Mihajla Pupina u Rumenki. Pobednik će biti proglašen u 15 sati na centralnoj bini.

D. Ristić

 

Piše:
Pošaljite komentar