Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Otvoren deseti vršački „Vinofest”

20.03.2015. 19:38 20:32
Piše:

VRŠAC: U subotu će na „Vinofestu“ biti proglašeni najbolji proizvođači vina u protekloj godini, dok će vitezovi Banatskog vinskog reda „Sveti Teodor“ prigodnim besedama o vinu,

takođe obeležiti 10 godina ove manifestacije, koju je u prisustvu velikog broja gostiju u hotelu „Srbija“ svečano otvorio predsednik opštine Vršac Čedomir Živković.

Na jubilarnom 10. „Vinofestu“, posetioci mogu da degustiraju vina više od 50 izlagača iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Bugarske i svih zemalja bivše Jugoslavije.

Na otvaranju festivala nacionalnu himnu i svečanu pesmu grada Vršca izveli su učenici OŠ „Josif Marinković“. Otvarajući festival Čedomir Živković je podsetio da je vinogradarstvo i vinarstvo vekovima prisutno u vršačkom kraju, te da se time svi posebno diče. Takođe, Živković je istakao da je za tu privrednu granu jako važno da „Vršački vinogradi“ dobro posluju, uveravajući da će sa novim zastupnikom državnog kapitala u toj firmi uspeti da nađu najbolje ponuđače za prodaju „Vinograda“.

Tatjana Palkovač, direktorka TOO Vršac, rekla je da je festival iz godine u godinu rastao i da je sada stekao epitet prestižne manifestacije, na koju dolaze velike i već afirmisane vinske kuće, dok mali vinari baš tu traže svoju šansu za bolju promociju.

Manifestaciju prate izložba karikatura, te predavanja profesora sa novosadskog i beogradskog univerziteta o marketingu vina. Danas već od 10 sati na programu je Panel diskusija „Južni Banat – buduća oznaka geografskog porekla vina“.Za 16 sati planirano je proglašenje pobednika „Vinofesta“ i nagrada za najkvalitetnija vina  na ovom sajmu.

Gosti i posetioci biće u prilici da uživaju u bogatoj ponudi u probanju kvalitetnih vrsta vina uz mezetluk domaće kuhinje i svirku tamburaša.

R. J

 

Autor:
Pošaljite komentar