Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

JESTE LI IKAD ČULI ZA FRANKENSTEJK? Mnogi plaćaju papreno za slepljene ostatke mesa

20.03.2025. 11:22 11:28
Piše:
Izvor:
Krstarica
steak
Foto: Pixabay.com

Ako ste ekstremni ljubitelji mesa, sada ćete se razočarati. Pored svih spekulacija u medijima, nije kao da niste upućeni u kvalitet mesa koji nam se prodaje na tržištu, ali ovaj snimak je i te kako privukao pažnju javnosti.

Više ne možete da sudite o kvalitetu šnicle samo po ukusu. Zahvaljujući čoveku na snimku u nastavku, imamo priliku da saznamo šta su frankenšnicle.

Naime, trik koji pojedini mesari koriste kako bi više zaradili jeste da ostatke odrezaka slepe zajedno sa transglutaminom, koji je u industriji poznat kao lepak za meso, a rezultat izgleda kao šnicla.

Ovaj proces nije nužno štetan i nezdrav, ali prevara je u tome što mušterije plaćaju punu cenu za spojene ostatke mesa.

Ponekad je ovaj spoj toliko vešto napravljen da se razlika u odnosu na autentičnu šniclu i ne primećuje, ali prevara je prevara. 

 

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar