Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zrenjaninka Nina Vaš spojila dve ljubavi – hranu i fotografiju

21.07.2019. 17:55 17:58
Piše:
Foto: Privatna arhiva

ZRENJANIN: Nina Vaš iz Zrenjanina ima 29 godina i bavi se fotografijom i hranom. Ima svoj blog, a nedavno je pobedila na takmičenju u kuvanju koje je organizovao jedan veliki trgovinski lanac.

– Ako me pitate čime se bavim, rekla bih da kuvam i fotografišem. Nisam influenserka i nisam klasična blogerka, a nadam se da to neću ni biti – priča Nina.

Ona je po zanimanju psiholog. Završila je studije psihologije rada i dok je studirala znala je da to nije ono čime će se baviti.

– Uopšte mi nije prijalo, ali nisam htela da odustanem, jer nisam znala da li mi je samo teško ili ne volim to što studiram. Moja porodica ima fotografsku radnju, pa sam, kad sam završila fakultet, želela da naučim više o fotografiji kako bih im pomogla. Kuvanje sam zavolela još ranije. Kad sam naučila da kuvam osetila sam istinsku radost i znala da je to – to. A kad se spojilo kuvanje i fotografisanje, nastala je velika sreća – kaže naša sagovornica.

Ideja o blogu stigla je posle gledanja filma „Yuli i Yulija“. Sa drugaricom je maštala o tome da pokrene „fud blog“ (blog o hrani), ali to se nije dogodilo.

– Shvatila sam da ako se neke stvari ne dogode, ne dese se sa razlogom. Na kraju sam blog napravila sama – kaže Nina.

S obzirom na to da i sama najviše gotivi hranu koja se jede prstima, Nina voli i da kuva takva jela. Takođe, kuva i tradicionalna jela po receptima mame i bake.

– Ne možete da zamislite kakva je to sreća kada skuvam jelo koje me vrati u neka druga vremena, u detinjstvo, kad mogu da stvorim doživljaj koji sam imala. Vrate se neka lepa sećanja. No, kuvam i nova jela – naglašava ona.

A na pitanje, koje joj je omiljeno jelo koje je vraća u detinjstvo, bez razmišljanja odgovara:

– Sos od paradajza. To je kuvala moja baka. Po njenom receptu sad ga i ja kuvam.

Nedavna pobeda na takmičenju koje je organizovao jedan svetski trgovinski lanac, a koju je Nina zaslužila, da je negde u svetu, vinula bi je u gastro zvezde. Ipak, Nina kaže da joj to nije ni želja a ni plan. Za pobedu, Nina je za glavno jelo pravila prolećne rolnice sa svinjetinom i kikirikijem u kiselo slatkom sosu, a za desert kruške sa orasima.

– Kad sam počela da pišem blog, dobijala sam hiljadu saveta. Moraš ovo, moraš ono, a sve kako bih imala ne znam koliko pratilaca, pa onda reklama i sponzore, pa onda para. Shvatila sam da to ne želim. Želim da zadržim svoju slobodu, da ono što radim delim slobodno. Neću da me blog odvede od onog što je bitno, a to je da kuvam i da fotografišem. Ne želim da ceo dan provedem ispred kompjutera i na internetu. Blog je moja preporuka za posao, a to su fotografija i hrana. Novac želim da zaradim od fotografije i od kuvanja. Ne volim da pričam o planovima, jer dok planirate život vam se dešava. Uživaću u ovom što radim, što mi prija i gledati da to traje što je moguće duže – iskrena je Nina Vaš.

Željko Balaban

Piše:
Pošaljite komentar