VOLITE DA DOSOLITE HRANU Kad ovo pročitate možda porazmislite o toj navici, nutricionisti izneli upozoravajuće podatke
Novo istraživanje moglo bi vas naterati da dvaput razmislite pre nego što posegnete za slanikom na sledećem obroku.
Nutricionisti Centra za javno zdravlje Univerziteta u Beču otkrili su da su ljudi iz Velike Britanije koji su dodavali so većini svojih obroka imali za 41 procenat veću verovatnoću da će razviti rak želuca u odnosu na one koji su ovaj začin koristili umereno, prenosi "Dejli mejl".
Prethodna istraživanja u Kini, Japanu i Koreji povezala su ishranu bogatu solju sa rakom želuca – ali ovo je jedno od prvih koje pokazuje tu povezanost kod zapadnjaka.
Iako je austrijska studija bila samo opservaciona, ranija istraživanja sugerisala su da višak soli može nagrizati zaštitni sloj želuca, oštećujući tkivo i dovodeći do kancerogenih mutacija.