VIŠE NEĆETE KUPOVATI ČIPS Ova domaća verzija je 10 puta zdravija, a o ukusu da i ne govorimo
Evo prilike da prekratite nedeljno popodne i adekvakto se pripremite za večerašnji filmić
Nekoliko krompira, brašno, ulje i par sastojaka, biće dovoljno za ovaj sjajan čips.
Mnogi ljudi su ljubitelji čipsa, ali kada pogledaju deklaraciju i vide sastojke, neki čak i odustanu od kupovine.
Kako se ne bi odricali ove ukusne grickalice, donosimo vam sjajan recept za pravljenje kod kuće.
Sastojci:
3-4 krompira
2 kašike pšeničnog ili kukuruznog brašna
1 kašika maslinovog ulja
So
Crni biber
1 čen belog luka
Priprema:
Krompir skuvati i ispasirati, pa dodati brašno, so, crni biber, izgnječeni beli luk i maslinovo ulje. Mešati dok se ne ujednači.
Presuti smesu u špric za kolače, na pleh staviti pek papir, pa istiskivati "loptice", jednu do druge. Potom staviti preko njih još jedan pek papir, pa pritisnite čašom, kako biste dobili čipsiće.
Pleh stavite u zagrejanu rernu, na 180 stepeni, na 15-20 minuta, dok ne porumene. Možete poslednjih par minuta ukloniti papir i dovršiti pečenje.
Nakon što ih izvadite iz rerne, stavite u tanjir i ostavite da se ohlade, dok ne postanu potpuno hrskave.
Informer.rs/ Dnevnik