TIRAMISU SA JAGODAMA: Pravi se za 15 minuta - nećete ni uključiti šporet
Savršeno kremast i osvežavajući desert od sezonskog voća, idealan za prazničnu trpezu.
Tiramisu je omiljena poslastica mnogih, a ova verzija mogla bi potpuno da zaseni original. Probajte ovaj kolač sa jagodama, koji je pravo osveženje za prolećne dane.
Sezona jagoda je uveliko počela i pravo je vreme da ih iskoristite da napravite preukusan kolač koji neodoljivo podseća na čuveni tiramisu.
Sastojci:
500 g svežih jagoda
1 pakovanje piškota
džem od jagoda
korica pomoirandže - pojačava ukus sveže jagode
250 g neutralnog sira
500 ml slatke pavlake
1 ekstrakt vanile
po želji šećera u prahu
Priprema:
Isecite jagode i narendajte koricu pomorandže.
Pavlaku, vanilu i šećer u prahu umutite mikserom na srednjoj brzini dok krema ne postane čvrsta. Nežno umešajte oko trećinu pavlake sa sirom, a zatim umešajte preostali šlag dok se sve ne sjedini.
Džemom bogato premažite polovinu piškota i poređajte u tepsiju. Polovinu šlaga premažite preko piškota.
Preko krema stavite polovinu jagoda.
Ponovite sloj piškota i krema, pa preko rasporedite jagode i ostavite tiramisu u frižider da se ohladi.
Žena.rs/ Dnevnik