Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SLAVSKI KOLAČ ZA NIKOLJDAN JELENE TOMAŠEVIĆ Evo na koji način pevačica sprema trpezu, ovo je detaljan recept

17.12.2024. 11:04 11:11
Piše:
Izvor:
Dnevnik
Jelena Tomasevic
Foto: Screenshot YT K1 Televizija

Slavski kolač Jelene Tomašević oduševiće svakog gosta

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva za tri dana obeležavaju Svetog Nikolu, jednu od najvećih slava za koju važi ono čuveno: „Pola Srbije ide, pola Srbije sprema trpezu za Svetog Nikolu".

Kod pevačice Jelene Tomašević se dolazi!

Među njima su i glumac Ivan Bosiljčić i njegova supruga, koji takođe slave Svetog Nikolu, a pre dve godine za vreme korone imali smo priliku i da vidimo slavski kolač Jelene Tomašević koji je oduševio mnoge i o kome se i dan-danas priča.

Naime, Jelena je objavila sliku kolača koji je ukrašen dvema pletenicama od testa, a iznad fotografije čestitala je svima slavu i kratko napisala: „Mojih ruku delo".

Ukoliko ste u dilemi kako ove godine ukrasiti slavski kolač za Nikoljdan, eto vam ideje od pop pevačice, a mi vam nudimo najlepši recept za pravljenje slavskog kolača.

Recept za slavski kolač Jelene Tomašević

Potrebno je:

1 kg brašna T- 400 glatko

450 ml vode 30 ml

50 ml ulja

30 do 40 g kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

Priprema: Umesite glatko testo i ostavite da naraste oko sat vremena. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta.

Zatim smanjite na 180 stepeni Celzijusa pa i na 170 Celzijusa i pecite još 35 minuta.

Obavezno nakon 10 minuta pečenja pokrijte pokvašenim papirom za pečenje.

Nakon pečenja vreo slavski kolač premažite uljem. Recept preuzet sa youtube kanala Kuhinja Valentina Mešković.

blic.rs/dnevnik.rs

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar