Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNI SLAVSKI KOLAČ KOJI USPEVA SVIMA Ovaj recept još niste probali; Pripremite ga brzo i lako, gosti će biti oduševljeni

11.12.2024. 10:57 11:09
Piše:
Izvor:
Dnevnik, Krstarica
slavski kolac
Foto: Youtube printscreen/porodična svakodnevica/ Pixabay

Donosimo vam najlakši recept za posni slavski kolač.

Slavski kolač je srž srpske tradicije i važan deo proslave slava. Za mnoge, priprema slavskog kolača predstavlja poseban trenutak i pravi izazov. Sada je vreme posta, pa vam donosimo lak recept za posni slavski kolač.

Sastojci:

   brašno (tražite odgovarajuće za hleb)
   ulje
   so
   šećer
   kvasac
   voda

Priprema:

Odvojiti tri čaše mlake vode, kašičicu šećera, šoljicu ulja i parče kvasca (polovina pakovanja). Sve to pomešati i ostaviti da provri u jednoj posudi. Kada provri, u tu smesu dodati kašičicu soli i početi sa dodavanje brašna. Zamesiti testo da bude mekano i lepljivo. Ostaviti ga zatim da odstoji i nadođe. Kada nadođe, izvaditi ga iz posude na brašnjavu površinu i dobro premesiti. Ostaviti testo ponovo da odmori. Kada naraste, premestiti ga u nauljenu, duboku šerpu za pečenje. 

Izvor:
Dnevnik, Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar