POSNI SLAVSKI KOLAČ KOJI USPEVA SVIMA Ovaj recept još niste probali; Pripremite ga brzo i lako, gosti će biti oduševljeni
Donosimo vam najlakši recept za posni slavski kolač.
Slavski kolač je srž srpske tradicije i važan deo proslave slava. Za mnoge, priprema slavskog kolača predstavlja poseban trenutak i pravi izazov. Sada je vreme posta, pa vam donosimo lak recept za posni slavski kolač.
Sastojci:
brašno (tražite odgovarajuće za hleb)
ulje
so
šećer
kvasac
voda
Priprema:
Odvojiti tri čaše mlake vode, kašičicu šećera, šoljicu ulja i parče kvasca (polovina pakovanja). Sve to pomešati i ostaviti da provri u jednoj posudi. Kada provri, u tu smesu dodati kašičicu soli i početi sa dodavanje brašna. Zamesiti testo da bude mekano i lepljivo. Ostaviti ga zatim da odstoji i nadođe. Kada nadođe, izvaditi ga iz posude na brašnjavu površinu i dobro premesiti. Ostaviti testo ponovo da odmori. Kada naraste, premestiti ga u nauljenu, duboku šerpu za pečenje.