Napravite nesvakidašnji POSNI KOLAČ SA MUSKANTNOM TIKVOM Brzo i jednostavno obradujte sebe i svoje ukućane, a novogodišnje pripreme neće trpeti
Ovakav do sada sigurno niste probali, CIMET mu daje poseban ukus
Kolač sa muskantnom tikvom je božanstven, a cimet mu daje dodatni šmek.
Posni kolač sa muskantnom tikvom je nešto što do sada niste probali.
Sastojci:
220 g rendane muskatne tikve
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica cimeta
140 ml ulja
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
260 g brašna
10 g sode bikarbone
50 g čokoladnih dugmića
Još:
3 kašike džema od smokvi
po potrebi krupnije mlevenih oraha
Priprema:
1. U jednu posudu staviti rendanu muskatnu tikvu, šećer, vanilin šećer, cimet, mlevene orahe, suvo grožđe, čokoladne dugmiće i ulje, pa izmešati. Dodati brašno izmešano sa sodom bikarbonom.
2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Smesu staviti u pleh dimenzija 20x30 obložen pek papirom. Kašikom je poravnati i pritisnuti da nema vazduha.
3. Staviti da se peče oko 35 minuta.
4. Premazati džemom od smokvi, posuti orasima, pa vratiti još 7 minuta da se zapeku orasi. Ohladiti, pa zajedno sa papirom izvaditi iz pleha i seći na kocke.
Alo.rs/ Dnevnik