LEPE VAM SE PALAČINKE ZA TIGANJ? Evo šta TREBA DA URADITE, nećete verovati KOLIKO JE JEDNOSTAVNO
19.04.2024.
10:34
10:40
Komentari (0)
Za savršene palačinke neophodno je savršeno testo, to svi znamo.
Mnogi se oslanjaju na recepte, većina iskusnih domaćica primenjuje odokativnu metodu, jer sve najviše zavisi od veličine jaja i odnosa šećera i brašna.
Ako se i vama palačinke lepe za tiganj ili pucaju, najbolje nastavite da čitate. Jednostavan i primenljiv trik uspeće svima.
Treba u tiganj staviti prstohvat soli i zagrejati. Zatim treba isuti višak soli i prebrisati ubrusom. Ovo će učiniti teflon ponovo nelepljivim jer će sa solju otići i skrivene zalepljene mrvice hrane.
Ne zaboravite, u testo stavite dovoljno šećera i malo kisele vode, kao i malo ulja, a tiganj mora da bude vreo, inače vam ni so neće pomoći.