Tražićete još
LAKO SE PRAVE I UVEK ĆE USPETI! Slani štapići spremni za 15 minuta, A GRICKAJU celo veče
Savršena ideja za za večeru ili doručak. Mekani kao duša, a kačkavalj u njima se razvlači pri svakom zalogaju.
Recept za slane štapiće gotove za 15 minuta.
Sastojci:
1 mala šolja mleka (120 ml)
1 jaje
1 kašičica soli
1 šolja rendanog sira
1 mala šoljica svežeg sira
8 grančica peršuna (šaka sitno iseckanog)
1 kesica praška za pecivo
2,5 šolje brašna (500g)
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte jaje, mleko i so. Dodati chedar, iseckan sir, sitno seckani peršun i prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekano testo.
Pokrijte testo i ostavite da odstoji 15 minuta.
Zatim, na lagano pobrašnjenoj podlozi, razvaljati u koru srednje debljine i iseći na trake širine jedan prst (kraće ili duže po želji).
Štapiće pržiti na umereno zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Ako ih pečete u rerni, pleh obložite papirom namažite štapiće sa obe strane i peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko 15 minuta ili dok ne porumene.