Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Muzički festival "Roll and Blues Fest" od 26. do 30. jula u Aranđelovcu

18.07.2023. 10:20 10:36
Piše:
Izvor: pixabay.com

ARANĐELOVAC: Poznati festival “Roll and Blues Fest” u svom trećem izdanju će biti održan od 26. do 30. jula u B Ranch Eco Hostelu u mestu Bukovik, nadomak Aranđelovca. Festival ove godine bio je planiran prvobitno da se realizuje početkom juna (01.06.-04.06), ali je iznenada odložen u poslednji čas za sam kraj jula.

Ako zaista želiš da doživiš festivalsko iskustvo, pronađi savršeno mesto za svoj šator u našem kampu za “Roll and Blues Fest”, poručuju organizatori. Iskustvo počinje već samim dolaskom u Bukovik – Aranđelovac koji se nalazi u centru Šumadije. Smešteni na obronku Bukulje, između planina Rudnik i Kosmaj, pored stoletne šume, na samo par kilometara od tri jezera. Netaknuta priroda i zadivljujući pogled koji se prostire svuda unaokolo, uz čudesan zalazak sunca, ovo mesto čine jedinstvenim.

Hedlajner je ubedljivo “Partibrejkers”, popularna rok grupa koja postoji više od 40 godina, i tim povodom su imali prošle sezone uspešnu turneju po regionu bivše SFRJ, i celoj Srbiji, a u prestonici – Atrijum Beogradskog sajma. Zoran Kostić Cane – vokal, Nebojša Antonijević Anton – gitara ponovo će oduševiti svoju vernu publiku, kao i uvek do sada, sa Canetovim duhovitim komentarima koji su postali legendarni. U junu su bili najavljeni i “Goblini”, ali očigledno im je tada više odgovarao termin, jer su nastup za kraj jula na trećem izdanju “Roll and Blues Festa” morali da otkažu. Tokom četiri dana i noći, u Aranđelovcu najjača imena će biti – hip hop rep atrakcija “Sunshine” (vratili su se uveliko sa novim singlovima i koncertnim aktivnostima – Beer fest, Arsenal fest, Dom omladine Beograda, ove godine i Exit), uz njih su takođe reperi “Iskaz” koje predvodi Zoran Stefanov Iskaz, često gost na koncertima “Sanšajna”, ili “El Pre3idente”, Kendi, Smoke Mardeljano, Škabo, Mimi Mercedez.

Na repertoaru festivala se nalazi i hard core pank sastav “Bjesovi” iz Gornjeg Milanovca (veoma često angažovani na mnogim manifestacijama, festivalima, solo nastupima u klubovima prestonice – Božidarac, Elektropionir, Fest), beogradski alternativci “Kanda Kodža i Nebojša” (KKN). Osim navedenih, u Bukoviku će energične i eksplozivne nastupe imati “Ritam nereda” (hard core atrakcija iz Novog Sada, koja je više od tri decenije aktuelna najviše na koncertima i turnejama širom zemlje, svuda prisutni po festivalima), alternativni bendovi “Sharkes, Snakes and Planes”, “Neprijatelj prelazi zeku”, “Majkan”, “Northern Revival”, sve zapaženiji i traženiji – “Nemi pesnik”, kao i – Svemirko, Nedelja, i drugi. Šansa se na ovakvom festivalu pruža i nezavisnoj sceni koju čine Bigru i Paja Kratak, “Lusteri”, “Cowabunga”, “Playdown”, “Senshi”, “Uroš i nejaki” (nastupali su na BUNT Festu na RTS 2 od 1. do 3. juna), “Rodney Cry i Šakali”, “Ascend”, “Raskid13”, “Playdown”, “Aurum”, “Senshi”, “Shufle”, “Les Filles”, “Kruz Roudi”, i drugi.

Na inicijativu udruženja ,,Omladina Aranđelovac" Festival je produžen za jedan dan koji će imati humanitarni karakter. Humanitarni dan Festivala je 26.jul, a sav prihod prikupljen tog dana biće uplaćen za pomoć u lečenju sugrađanina Đorđa Aksić (@za_djordja_aksica), koji ima samo tri godine i dijagnostikovanu cerebralnu paralizu. Đorđu je potrebno 70.000 evra kako bi u novembru ove godine otišao na operaciju u Ameriku i napravio svoj prvi korak. Ljudi velikog srca i dobre volje već su se odazvali pozivu: Mimi Mercedez se odmah odazvala, Smoke Mardeljano je pozvao da pita kako on može da pomogne i jedna od ideja mu je bila da se predstavi zajedno sa Jovanom Savićem - Loletom, koji je takođe izrazio želju da pomogne događaj. Škabo – jedan od frontmena “Beogradskog Sindikata” rekao je da BS na žalost nije u prilici da dođe, ali da će on doći, te se nadaju da će se izvođači u što većem broju rado odazvati ovoj za Đorđa važnoj akciji.

 

Autor:
Pošaljite komentar