Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Od „Miljenice” do „Crnog anđela” u bioskopu KCNS

27.02.2019. 08:54 08:59
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

NOVI SAD: U bioskopu Kulturnog centra Novog Sada večeras počinje filmska smotra kojom se tradicionalno, još od 1971. godine, povodom Festa novosadskoj publici predstavljaju aktuelna ostvarenja svetske kinematografije.

Program otvara „Miljenica” Jorgos Lantimos, film o neobičnoj vladavini britanske kraljice Ane, koji je osvojio deset nominacija za Oskara a potvrdio jednu - Olivija Kolman nagrađena je za najbolju žensku ulogu, ali su kraj nje sjajne role ostvarile i Ema Stoun i Rajčel Vajs. Projekcije „Miljenice” su u 17 i 21 sat, dok će drugi film današnjeg programa, nagrađivani libanski „Kapernaum” Nadine Labakim biti prikazan od 19 i 23 sata.

Sutra će biti prikazani „Ukradeni Karvađo” Roberta Anda (17 i 21) i „Ceo svet je tvoj” (19 i 23) Romaina Gavrasa, dok je petak rezervisan za „Dogmana” Matea Garonea (17 i 21) i „Prisne neprijatelje” Davida Elhofena (19 i 23).  Subotnji program biće u znaku „Dvostrukog života” Olivera Asajas sa Žilijet Binoš u glavnoj ulozi (19 i 23) i biografske drame „Edmon” Aleksisa Mihalika o autoru „Sirana de Beržeraka” – francuskom piscu i dramatičaru Edmonu Rostanu. Predstojeći filmski vikend zatvaraju u nedelju „Žena u ratu” Benedikta Erlingšona (17 i 21) i kolumbijsko ostvarenje „Ptice selice”, koje potpisuju Marija Kamila Ariajs i Žak Tulemon Vidal.


„Slučaj Makavejev” do kraja marta

Kako je za „Dnevnik” najavio urednik filmskog programa KCNS, u dogovoru sa ekipom filma „Slučaj Makavejev” do kraja marta će u Novom Sadu biti priređena specijalna novosadska premijera ovog ostvarenja.

Ovaj dokumentarac Gorana Radovanovića je preksinoć u Kombak dvorani prvi put prikazan domaćoj publici, oduševivši i filmske znalce ali i obične poklonike sedme umetnosti.


Početak sledeće sedmice obeležiće priča o odrastanju „Kao riba na suvom” Lize Bruhlman (17 i 21) i regionalni hit „Osmi poverenik” Ivana Salaja, poslednje ostvarenje u kojem je glumio Ivo Gregurević (19 i 23). U utorak, 5. marta, od 17 i 21 čas biće prikazan japanski „Mirai”, koji je nominovan za Oskara“ u kategoriji najboljeg animiranog filma, a od 19 i 23 sata „Hotel Mumbaj” Entonija Marasa. Veliki festivalski hit „Hladni rat”, koji je Pavelu Pavlikovskom doneo Zlatnu palmu za režiju kao i nominaciju za Oskara u istojk kategoriji, na programu je u sledeću sredu (17 i 21 sat), a istog dana na repertoaru će biti i „Vizija” Naomi Kavase , ali od 19 i 23 časa.

U četvrtak, 7. marta, poklonici istorijskig spektakla biće u prilici da uživaju u ruskoj „Tvrđavi” Igora Zajceva, snimljenoj prema motivima romana Alekseja Ivanova (17 i 21), dok će iste večeri na programu biti i domaći „Reži” Koste Đorđevića, i to od 19 i 23 sata, s tim da će ovo ostvarenje biti prikazivano i u petak, subotu, nedelju i ponedeljak od 19 časova. U petak, 9. marta. za projekcije od 17 i 21 čas predviđen je film „Tri dana u Kibronu” Emili Atef o legendarnoj glumici Romi Šnajder, u subotu u istim terminima na programu je južnokoreksji „Izgaranje” Li Čang-Donga, dok je nedelja rezervisana za „Krater”, ostvarenje između dokumentarca i realistično ispričane filmske priče, koju potpisuju Luka Belino i Silvija Luci. Na kraju, za finale je ostavljen argentinski „Crni anđeo”, film Luisa Ortege koji kao producent potpisuje Pedro Almodovar, a govori o najozloglašenijem argentinskom serijskom ubici.

Cene ulaznica su 300 dinara za projekcije od 17 i 23 sata, te 350 dinara za projekcije od 19 i 21 sat.

M. Stajić

Autor:
Pošaljite komentar
Premijera „Šavova” 1. marta na Festu

Premijera „Šavova” 1. marta na Festu

26.02.2019. 11:11 11:12
Filmovi sa Festa u sinepleksima Areni i Promenadi 

Filmovi sa Festa u sinepleksima Areni i Promenadi 

23.02.2019. 15:25 15:26