Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVE SEZONE MOŽETE SE LEPO ODMORITI I U VOJVODINI Evo koliko treba izdvojiti za letovanje na Panonskom moru

17.06.2024. 09:47 09:54
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

U Vojvodini se na odmor više ne ide samo na Palić, koji je decenijama bio najpoznatije i najposećenije turističko mesto zbog jezera.

Hoteli, hosteli, pansioni, apartmani, vikendice, sobe u domaćinstvima, kampovi i turistička naselja sada čine bogatu turističku ponudu u Vojvodini, o kojoj se informacije mogu dobiti  na sajtu Turističke orgnizacije Vojvodine i na sajtu Buking.kom.

U proteklih deset i više godina izgrađeno je mnogo objekata u mestima koja ranije nisu posećivana i uložen veliki novac da bi se turistima pružio mir, tišina, okruženje bez buke i zagađenog vazduha što sada najviše privlači domaće goste.

Spram raznovrsne ponude i cene su različite. Noćenje za dve osobe može se naći, osim u hotelima, i ispod 2.500 dinara, ali i za više od 10.000 dinara. Za celokupnu ponudu karakteristično je da se boravak ne mora unapred platiti, ali se mora na vreme rezervisati, kao i da domaćini ne naplaćuju otkazivanje u poslednji čas. U cenu smeštaja ulazi i besplatan parking, klima, upotreba vaj faja i dozvoljava se boravak kućnih ljubimca. Jedino na šta se, osim u hotelskom smeštaju, treba pripremati je hrana, koje nema u ponudi, osim u retkim slučajevima gde vlasnici objekata, uz izdavanje, nude doručak.

Pačir, u opštini Bačka Topola, jedno je od top mesta poslednjih godina. Termalna slana voda jezera i dva  zatvorena bazena od ovog sela su napravili turističku atrakciju pa se tako u mestu može naći smeštaj za svačiji džep, ali ga treba unapred zakazati bar mesec dana. Prenoćište za dve osobe može se naći i za nepunih 2.500 dinara, ali ima i skupljih od 5.500 dinara.


Kampovati se može i za 1.500 dinara

Na sajtu Turističke organizacije Vojvodine nalazi se ponuda dvadesetak kampova: u Beloj Crkvi, Kanjiži, Banatskom Brestovcu, Zasavici, Bezdanu, Feketiću, u kojima se može odmarati i letovati po pristipačnim cenama.

Na primer, u kampu Ciklo kamp u Slankamenačkim vinogradima kod Inđije prenoćište za dve osobe košta 2.500 dinara, dok u kampu u Vršcu, na Vršačkim planinama, noćenje košta od 1.500 dinara pa naviše. U tom kampu nije dozovljeno puštanje muzike i konzumiranje alkohola.

Oba kampa imaju kuhinje gde se hrana može pripremati samostalno ili se, u dogovoru s vlasnicima, mogu dobiti gotovi obroci.


 Na 12 kilometara od Sombora nalazi se Bački Monoštor, okružen sa svih strana stoletnom šumom i vodom, pravi raj za pecaroše zbog dunavskih rukavaca i kanala. Smeštaj u apartmanu za dve osobe izdaje se po danu za oko 4.100 dinara, ali ga ima i po nižoj ceni -  za oko 2.500 dinara.

U Vrdniku, na Fruškoj gori, na pola sata vožnje od Novog Sada i sat od Beograda, apartman za dve osobe po noćenju košta od oko 3.700 dinara, ali i mnogo više - oko 9.400 dinara. U ponudi ima i smeštaja koji košta po noćenju i preko10.000 dinara, a boravak, recimo, u studiju još je skuplji i košta malo više od 14.000 dinara. 

Nedaleko od Vrdnika, u Irigu, soba za dve osobe po noćenju izdaje se za oko 3.500 dinara, u Brestovačkom Prnjavoru - za oko 4.700 dinara, a u Velikoj Remeti u vikendici noćenje košta oko 10.000 dinara.

U centru Sremskih Karlovaca smeštaj u apartmanu nudi se za oko 3.200 dinara, u sobi je oko hiljadu dinara skuplje - 4.200 dinara. U vili, u kojoj aranžman uključuje doručak, jedno noćenje za dve osobe košta oko 7.600 dinara. U hotelskom smeštaju noćenje za dve osobe staje skoro 12. 800 dinara.

Z. Delić

Foto : Dnevnik i TOV

Autor:
Pošaljite komentar
DA LI JE OVO ŠEF O KAKVOM SVI SANJAJU? Svim radnicima uplatio letovanje na godišnjicu firme ZAPOSLENI ODUŠEVLJENI

DA LI JE OVO ŠEF O KAKVOM SVI SANJAJU? Svim radnicima uplatio letovanje na godišnjicu firme ZAPOSLENI ODUŠEVLJENI

13.06.2024. 11:24 11:28
OTIŠAO NA LETOVANJE U BUDVU, PA ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG VREĐANJA Zboga „S.... ga stari“ i neprijavljenog boravka dobio 15 dana „apartmana“ u Spužu

OTIŠAO NA LETOVANJE U BUDVU, PA ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG VREĐANJA Zboga „S.... ga stari“ i neprijavljenog boravka dobio 15 dana „apartmana“ u Spužu

12.06.2024. 11:49 12:05
PAR DANA NA ADI CIGANLIJI KOŠTA KAO OZBILJNO LETOVANJE Beograđaninu nije bilo dobro kad je stigao ceh u restoranu: Za ove pare MOGU U RIM

PAR DANA NA ADI CIGANLIJI KOŠTA KAO OZBILJNO LETOVANJE Beograđaninu nije bilo dobro kad je stigao ceh u restoranu: Za ove pare MOGU U RIM

10.06.2024. 23:16 23:31