Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZBOG NEPLAĆENIH RATA ZA KREDITE, BANKE PRODAJU IMOVINU DUŽNIKA Evo šta je sve otišlo NA DOBOŠ ZBOG DUGA

13.11.2023. 10:22 10:46
Piše:
Izvor: Screenshot Youtube / Agrostadt Srbija / Agronomag

Kompletno postrojenje za odvajanje primesa iz otpadnih komunalnih voda, poljoprivredne mašine, bager, silosi, IT oprema, kamenorezačka radnja, televizori, nameštaj, hoteli u Crnoj Gori i parcele samo su deo onoga što je ponuđeno na portalu „Doboš”, gde su u ponudi predmeti na javnoj prodaji, jer dužnici bankama nisu otplaćivali kredite ili su oni vraćeni sa lizinga.

Postrojenje koje se nalazi u Loznici procenjeno je na 230.040 dinara. Teretno vozilo, plug, sadilica i tanjirača je procenjena na duplo veći iznos - 480.000 dinara, a podrobnije informacije su dostpune posredstvom advokatske kancelarije iz Niša.

Kada je reč o mašinama, tu je i bager točkaš, a procenjen je na 105.000 evra, dok je „Džon Dirov” kombajn ponuđen po vrtoglavoj ceni od 130.000 evra.

Oglašena je i kamenorezačka radnja u Jelenči. Pored poslovnog prostora, tu je i parcela zemlje, a procenjena vrednost je blizu 1.500.000 dinara. Tu su i silosi iz okoline Valjeva, a cena je nešto više od devet miliona dinara.

Peći za piliće, pice i burek, kao i vitrina za peciva oglašeni su po ceni od 100.000 dinara. Reč je o pokretnoj imovini iz Jagodine. Ponuđen je i elevator sa transporterom, elektro viljuškar, sa rotacionom četkom i sušarom od čeličnih pocinkovanih ploča, sve procenjeno na iznos od 32.466.342 dinara. Sefovska oprema - trezori, blagajne i nameštaj, IT oprema server telefoni i automobile su takođe ponuđeni na sajtu, ali iznos novca koji je potreban za sve pomenuto nije istaknut. Digitalni prijemnik signala, telefonska centrala i stabilizator napajanja koštaju nešto više od 200.000, televizori, a vitrine, regal i kuhinja su procenjeni na više od 77.500 dinara.

U Novom Sadu su u ponudi dva poslovna objekta na Sentandrejskom putu, potom dve stambeno-poslovne zgrade, stan i zemljište u Petrovaradinu.


Oglašeno više od 500 predmeta, nekretnina

Na sajtu “Doboš“ oglašeno je 540 različitih stvari. Pored stanova, zemljišta, poslovnih zgrada, oglašeni su različiti predmeti koji su nekada pripadali određenim zanatskim radnjama, komapnijama i slično.

“Doboš“ je jedinstvena onlajn baza podataka putem koje građani mogu kupiti nekretnine, vozila i druge predmete učešćem na javnim prodajama koje se sprovode u sudskom i upravnom postupku, ali i neposrednom pogodbom sa pravnim licima koja oglašavaju takvu prodaju.


U „Dobošu” kažu da se u poslednje vreme prodajna cena sve više približava tržišnoj. U proseku, najduže stoje oglašeni industrijski objekti za specifičnu namenu. Cene su različite, pa, primera radi, stan u Petrovaradinu od 43 metra kvadratna se prodaje po početnoj ceni od 47.934 evra.

- Najčešće kada je prva prodaja u pitanju, početna cena iznosi 70 ili 60 odsto od procenjene vrednosti, a prilikom druge prodaje, početna cena je 50 ili 30 odsto od procenjene vrednosti – pojašnjavaju u „Dobošu”.

U Novom Sadu su u ponudi dva poslovna objekta na Sentandrejskom putu, potom dve stambeno-poslovne zgrade, stan i zemljište u Petrovaradinu

Ono što je novina na portalu „Doboš” su oglasi iz Crne Gore, konkretno, zemljište i nekretnine pa i delovi hotela. Tako je oglašen deo hotela u centru Budve koji ima 30 soba, restoran i tako dalje. Na prodaji su treći sprat i potkrovlje hotela po ceni od 265.500 evra. Poslovni prostor u Podgovorici, koji se prostire na 162 kvadrata, košta 128.100 evra. Plac u Budvi od 4.202 kvadrata, a kako je navedeno u oglasu, pretežno ravan i samo delimično nagnut, nalazi se ispod magistrale, na samo 200 metara od mora.

- Nekretnina se sastoji od nekoliko parcela koje se nalaze u blizini. Deo je zoniran za hotel, deo za apart-hotel, a deo za puteve – pojašnjeno je na sajtu. Procenjena vrednost parcele je 595.000 evra.

S. Aničić Ilić

Autor:
Pošaljite komentar
Ova fabrika je četvrti put na dobošu: Zakazano prikupljanje ponuda za kupovinu nekadašnjeg giganta

Ova fabrika je četvrti put na dobošu: Zakazano prikupljanje ponuda za kupovinu nekadašnjeg giganta

17.10.2023. 12:11 12:12
C&A otišao na doboš, ali zalihe robe se prodaju EVO kada je AUKCIJA i koje su CENE

C&A otišao na doboš, ali zalihe robe se prodaju EVO kada je AUKCIJA i koje su CENE

07.09.2023. 11:16 11:27
"Pile end ko" na dobošu zbog dugovanja od 10.000 evra

"Pile end ko" na dobošu zbog dugovanja od 10.000 evra

16.03.2023. 10:28 10:34