Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na dobošu stanovi, brodogradilište, traktor guseničar...

02.07.2019. 08:10 08:13
Piše:
Izvor: Rezervoari bivše fabrike HINS u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić

NOVI SAD: Agencija za licenciranje stečajnih upravnika za ovaj mesec objavila je prodaju oko tridesetak preduzeća, od kojih je devet iz Vojvodine.

Tako će kupci ovih vrelih julskih dana moći da kupuju preduzeća u Apatinu, Novom Sadu, Šimanovcima, Adi, Subotici, Srbobranu, Stepanoviću i Mačvanskoj Mitrovici.

U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika- Odeljenje za stečaj u Novom Sadu za 12. jul u 11 časova zakazana je prodaja preduzeća.“ Konstancia Plus” AD Apatin. Po drugi put prodaje se prizemna stambeno-poslovna zgrada u Novom Bečeju, a reč je o pet poslovnih prostorija za koje nije utvrđena delatnost i nekoliko šupa. Početna cena je 585.381 dinara. Prvi put na prodaji se nalazi stambeno-poslovna zgrada takođe u Novom Bečeju, a reč je o stanu od dve sobe površine 58 kvadratnih metara. Početna cena je 411.285 dinara.

Drugi put 12. jula u Odeljenju za stečaj ALSU u Novom Sadu prodaje se nepokretna imovina AD Bratstvo  Subotica. Po početnoj ceni od 15.581.355 dinara prodaje se nepokretna imovina– poslovna zgrada površine 297 kvadrata u Subotici. Uz to prodaje se i parcela na Paliću, potes Vikend naselje od 309 kvadrata koje je u stvarnosti gradsko građevinsko zemljište. Uz to u Subotici se na Paliću prodaje i parcela od 23 kvadata kao građevinsko zemljište.

Ponovo se 16. jula u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu  prodaje imovina AD  Brodogradilište  Sava u stečaju, Mačvanska Mitrovica. Po početnoj ceni od 65.436.322 dinara prodaju se objekti u Mačvanskoj Mitrovici, akcije JUMBES banke i nekoliko stanova u otkupu.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda za kupovinu nekada poznate novosadske hemijske industrije AD Hins je 16. juli do 12 časova. Procenjena vrednost za sporno pravo na nepokretnim stvarima koje predstavljaju predmet parničnih postupaka koji se vode pred Privrednim sudom u Novom Sadu, a reč je o vlasništvu nad poslovnim prostorom u Titelu i nekoliko garažnih mesta u Novom Sadu, kao i za dugoročni finansijski plasman– 100 procenata vlasnikog udela u DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge Hinsal Novi Sad, je 899.445 dinara. Radi se o prodaji Hinsa  neposrednom pogodom uz prikupljanje pismenih ponuda, a konačna cena biće određena 16. jula u Odeljenju ALSU u Novom Sadu.

Za 16. juli u 13 časova u Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici zakazana je druga prodaja imovinske celine preduzeća “VRC Land ” DOO iz Šimanovaca. Početna cena na drugom javnom nadmetanju je 21.076.283 dinara, a u njoj je zemljište ukupne površine od 8 hektara, 9 ari i 67 kvadratnih metara u Šimanovcima.


Šesta šansa za Mlinostep

Čak šesti put 22.jula u Novom Sadu prodaje se nepokretna i pokretna imovina DOO Mlinstep iz Stepanovića, pri čemu je sada početna cena 60 odsto od procenjene vrednosti. U ponudi su četiri lokacije u Banatskoj Topoli i to poslovno komercijalna zgrda, zemljište, poslovno-skladišni objekat i pumpa za gorivo, poljoprivredno-sladišni kompleks i zemljište oko njega.

Početna cena je 4.948.051, a procenjena vrednost je 9.896.101 dinara. U drugoj celini je bivša drvara u Novom Miloševu, tri pomoćne zgrade i zemljište u istom mestu, a početna cena je 80 odsto procenjene vrednosti i iznosi 246.944,60 dinara.


Takođe, 22. jula prodaje se pokretna imovina “Freshgo” DOO Srbobran. Pokretna imovina podeljena je u tri celine. U prvoj su traktor guseničar, čeoni utovarivač, generator, tifon, automatska mašina za setvu... Početna cena celine je 1.659.849 dinar. U drugoj celini se nalaze kotlovi za pratećom opremom sa početnom cenom od 943.943 dinara, dok je u trećoj kancelarijski materijal koji je početna cena  28.672 dinar. Treba istaći da su početne cene 50 odsto od procenjene vrednosti.

Novosadsko preduzeće Golija Impeks Plus po osmi put prodaje 29. jula proizvodne pogone u Čoki po početnoj ceni od 216.691.770 dinara. Po početnoj ceni od 11.904.640,00 dinara prodaje se poslovni prostor “ Čokanka, površine 873 kvadrata u Čoki. Na prodaju je i 91 ar i 28 kvadratnih metara poljoprivrednog zemljišta u Jazovu, a početna cena je 1.035.130 dinara. Prodaje se i pokretna imovina – oprema za mesne industrije u kojoj su, između ostalog, oprema na liniji klanja goveda..., a početna cena je 21.888.340 dinara.

LJ. Malešević

Autor:
Pošaljite komentar