Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

INTERVJU: MILOŠ VUKSANOVIĆ, DIREKTOR SCHNEIDER ELECTRIC-a ZA SRBIJU I CRNU GORU Osvajanje uz timski rad

14.04.2024. 09:23 10:07
Piše:
Izvor: Schneider Electric

Schneider Electric, globalni lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije početkom ove godine imenovao je Miloša Vuksanovića za novog direktora kompanije za region Srbije i Crne Gore.

Vuksanović je deo kompanije Schneider Electric skoro 20 godina, gde je radeći na različitim pozicijama, od upravljanja proizvodima za industrijsku kontrolu, pracćenja partnera i koordinaciju na tržištu, direktora prodaje kanala i direktora prodaje komercijalne i indus- trijske zgrade, imao značajnu ulogu u dosadašnjem uspehu kompanije na domaćem tržištu. Za “Dnevnik” Vuksanović ocenjuje timski rad kompanije, njenu usmerenost na održivost i inovacije ...

Kao direktor Schneider Electrica, možete li nam reći kako vaša kompanija integriše održivost u sve aspekte svog poslovanja?

- Schneider Electric posvećen je održivosti u svim svojim aktivnostima. To nije samo pitanje odgovornosti prema okolini, već i način na koji postižemo operativne ciljeve. Primenjujemo održive prakse u našim proizvodima, procesima proizvodnje i učinku naših sistema, nudeći klijentima tehnološka rešenja koja smanjuju potrošnju energije i emisiju ugljen-dioksida. Naše zelene investicije iz godine u godinu rastu. Izuzetno visok procenat naših investicija usmeren je u ulaganje u zelena rešenja kao što su obnovljiva energija, energetska efikasnost i cirkularna ekonomija i održivi projekti, uopšte. Naši proizvodi i rešenja dizajnirani su s fokusom na energetsku efikasnost, digitalizaciju i automatizaciju kako bi pomogli našim korisnicima da optimizuju potrošnju energije, smanje troškove i minimiziraju uticaj na životnu sredinu. Kroz naše tehnologije, želimo da omogućimo održive prakse u svim sektorima.

Koliku ulogu u poslovanju uspešne kompanije imaju inovacije?

- Kada je reč o Schneider Electric kompaniji, inovacije su sigurno temelj našeg uspeha jer nam one omogućavaju da se krećemo ispred vremena i ispred potreba klijenata i korisnika. Na Samitu inovacija koji smo organizovali ove godine u aprilu, u Parizu, predstavljene su naše nove inicijative, kao što su CONNECT, Resi9 Energy Center i proširenje eMobility ponude, koje pokazuju zapravo kako Schneider Electric primenjuje napredne tehnologije kako bi definisao strategiju, digitalizovao poslovanje i ubrzao ostvarivanje ciljeva održivosti. Naš fokus na agnostičkoj, sveobuhvatnoj industrijskoj platformi CONNECT omogućava integraciju inženjerskih i operativnih podataka radi povećanja efikasnosti i održivosti. Partnerstva s kompanijama poput Digital Realty i NVIDIA takođe ilustruju našu posvećenost inovacijama i održivosti u sektorima kao što su data centri i AI računarstvo. Kroz inovacije i partnerstva, stvaramo nove mogućnosti za digitalizaciju, elektrifikaciju i dekarbonizaciju sa trajnim uticajem, u skladu s našom vizijom za održivu budućnost.

Izuzetno visok procenat naših investicija usmeren je u ulaganje u zelena rešenja kao što su obnovljiva energija, energetska efikasnost i cirkularna ekonomija

Na koji način Schneider Electric podstiče timski rad među zaposlenima?

- Schneider Electric je posvećen stvaranju inkluzivnog okruženja gde svi zaposleni mogu da ostvare svoj puni potencijal. Naš princip “Life Is On” ne samo da predstavlja našu posvećenost da omogućimo svima da iskoriste energiju i resurse, već i obezbeđuje jednake mogućnosti za sve, bez obzira na životnu sferu iz koje dolaze. U Schneider Electric-u, hrabrost za inovacije je sastavni deo našeg identiteta. Naša kompanija je više od posla – to je zajednica gde svi zaposleni imaju priliku da budu deo nečeg većeg. Svi unutar kompanije imaju slobodu da eksperimentišu, izazivaju status quo i da tako zajedno pretvaramo hrabre ideje u stvarnost. Inovacija je zaista naše srednje ime, a u Schneider Electric-u zajedno radimo da ostvarimo pozitivne promene i doprinosimo svetu oko nas.

U februaru ove godine, postali ste generalni direktor kompanije Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru. Kako vaše prethodno iskustvo i razvoj karijere unutar ove kompanije, utiče danas na Vaše  liderstvo u Schneider Electricu?

- Moje dugogodišnje iskustvo i razvoj karijere u Schneider Electricu su ključni faktori koji su oblikovali moje liderstvo i motivaciju. Počeo sam kao mladi profesionalac u kompaniji i imao sam priliku da rastem i razvijam se zajedno sa njom. Ta dugoročna povezanost sa kompanijom nije samo ojačala moje veštine i znanje, već mi je takođe pružila duboko razumevanje kulture i vrednosti Schneider Electric-a. Sada, kao direktor, osećam se privilegovano što imam priliku da prenesem tu strast i posvećenost naše zajednice zaposlenih i da probam da inspirišem i druge, u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i kolektivnom kretanju ka održivijem i stabilnijem okruženju.

Aleksandra Brzak

Autor:
Pošaljite komentar