Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Počela sednica Kriznog štaba

24.02.2021. 08:20 08:23
Piše:
Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

BEOGRAD: Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija u zemlji, počela je jutros u osam sati.

U poslednjih nekoliko dana raste broj novozaraženih, raste broj pacijenata na bolničkom lečenju, na respiratorima, a više je i prvih pregleda u kovid ambulantama domova zdravlja.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. Branislav Tiodorović rekao je za Tanjug da popuštanja mera neće biti i da su danas moguća dva scenarija.

Jedan je da postojeće mere ostanu na snazi uz pooštrenu kontrolu, a drugi je da dođe do pooštravanja mera u pojedinim gradovima koji prednjače po broju zaraženih, poput Arilja, Vranja, Kraljeva, pa čak i Beograda.

 

On je naveo da se među članovima medicinskog dela Kriznog štaba mogu čuti predlozi da se skrati vreme ugostiteljskih objekata, ali da ima i onih koji su za to da se tokom vikenda ugostiteljski objekti potpuno zatvore.

"To ima dve strane medalje. Ako zatvorite ugostiteljske objekte, mladi će da organizuju žurke van svojih mesta i stvaraju se uslovi za širenje infekcije. Zato je na prvom mestu važna rigorozna kontrola", rekao je Tiodorović.

Napominje da će biti analizirana i situacija u srednjim školama i višim razredima osnovnih, što se tiče zaraženih među učenicima, ali i profesorima.

"Razmatraćemo da li ćemo ostati pri tome da, ukoliko se u grupi pojave dva međusobno povezana slučaja, cela grupa prelazi na onlajn ili ćemo doneti odluku da u pojedinim gradovima sve srednje škole i viši razredi osnovnih škola pređu na onlajn", rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić protivi se skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata jer, kako kaže, ne zavisi dokle će lokali da rade već da li se poštuju mere.

On je ukazao da će veliki broj ljudi koji rade u ugostiteljskom sektoru ostati bez posla jer će raditi samo jedna smena.

Piše:
Pošaljite komentar