Nagrađeni za kuvarske čarolije
Na takmičenju koje je trajalo od 8. do 11. oktobra učestvovalo je više od 200 kuvara iz više od 15 država sveta: Turske, Mongolije, Rusije, Azejberdžana, Bugarske, Ruminije, Hrvatske, Ukrajine, Albanije, Meksika i iz regiona.
Na 3. međunarodnom kulinarskom takmičenju „GastroMak 2018“, u Strumici u Makedoniji, studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, Katedre za gastronomiju, Slađana Todorović je osvojila bronzanu medalju za jelo od testenine i zlatnu medalju i za restoranski desert, a Dušan Grujić, je dobio srebrnu medalju za jelo od piletine i bronzanu medalju za jelo od testenine. Nagrađeni studenati su se takmičili pod mentorstvom dr Bojane Kalenjuk i Gorana Radivojevića.
Na takmičenju koje je trajalo od 8. do 11. oktobra učestvovalo je više od 200 kuvara iz više od 15 država sveta: Turske, Mongolije, Rusije, Azejberdžana, Bugarske, Ruminije, Hrvatske, Ukrajine, Albanije, Meksika i iz regiona.
Domete studenta kuvara, po pravilima WACS-a, ocenjivao je sudijski tim na čelu sa Istokom Legatom (Slovenija). Eminetni članovi sudijskog tima bili su: Đorđo Diana (šef sa Mišlenovom zvezdom u Italiji), Domeniko Mađi (predsednik WACS -a za jugoistočnu Europu, Italija), Stevo Karapandža (Hrvatska), Alan Pajet (Mauricijus), Robin Viljareal (Meksiko), Emra Kuksal (Turska), Maria Shramko (Island), Iulia Dragut (Rumunija).
V. C.