ИСТАРСКО-ВОЈВОЂАНСКИ ФЕСТИВАЛ „ЛАБИНА” ОД ДАНАС ДО СУБОТЕ Уметност као снага толеранције

Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ и ове године учествује у делу реализације фестивала „Лабинаˮ, који се одржава од 11. до 13. јула 2024. године у истарској жупанији Лабин.
a
Фото: промо

Подсетимо, у питању је еклектички фестивал, првенствено извођачких уметности, који спаја идеје и стваралаштво различитих видова културе у једну поруку – поруку толеранције. Кроз уметност која се доживљава као највећа снагу толеранције, различити људи са разних страна, с различитим идејама и естетикама, окупљају се у Лабину.

Крајњи циљ је промоција врхунског европског и регионалног културног наслеђа, као и културног наслеђа локалне заједнице и прекограничне културне сарадње, са посебним нагласком на регионалну сарадњу Војводине и Истре. Војводина и Истра су регије које већ остварују богату сарадњу у области културе у оквиру манифестација „Дани Истре у Војводиниˮ, као и „Дани Војводине у Истриˮ, које Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ организује већ више од деценије.

 Програм фестивала „Лабина” почиње данас у 18 сати отварањем изложбе „Лабина“, на којој ће своје радове представити одабрани војвођански и истарски уметници, а завршава се 13. јула концертом „У ритму Бродвејаˮ, с тим да ће тог дана у току преподнева Бале Булатовић, екс Пекиншка патка, одржати музичку радионицу, док две ликовне радионице, у петак и суботу, припрема Весна Пантић из новосадске „Машталице”.

М. С.

EUR/RSD 117.0518
Најновије вести