Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЖИЋА И БАЈА ОСТАЛИ БЕЗ СВОГ КАМИОНА (ФОТО, ВИДЕО) Откривамо детаље НОВИХ ЕПИЗОДА СЕРИЈЕ „КАМИОНЏИЈЕ Д.О.О.”: Станић и Јездић СНИМАЈУ НА ПЛУС 40! У Убу их дочекују као домаће, а ЗНАЈУ И ГДЕ ЈЕ НАЈБОЉЕ ПЕЧЕЊЕ

20.07.2024. 13:20 14:00
Пише:
Извор: Немања Јовановић Фуљин

Врели јулски дан полако се „цеди” пред нама, а у Убу, у који смо се запутили с важним задатком, готово да нема људи на улици.

Испред тамошње основне школе „Милан Муњас” затичемо паркиран жути камион, добро познат свима који воле да прате домаћу серију „Камионџије д.о.о.” Додуше, „два возача, мало јача” не седе иза управљача, али наша екипа сазнаје да познати јунаци ове хит серије Радио-телевизије Србије у овој осмолетки снимају нове епизоде. Док грашке зноја капљу са чела, а тек понеки ветрић донесе краткотрајно олакшање, тишину прекида оштри глас који допире из школског хола: „Тихо! Снимаћемо”.

Ту, пред камерама и међу рефлекторима који додатно подижу температуру, уочавамо два добро позната лица - Бају и Жићу, које ће и у четвртој сезони, која се вредно снима током целог лета, оживети Ненад Јездић и Тихомир Станић. У епизоди која је настајала пред нашим очима Баја и Жића дошли су у школу на курс информатике, не би ли се преквалификовали за ново занимање и покушали да окушају срећу у новом послу.

Док неподношљива врелина све више обузима и нас, али и целу филмску екипу, која је покушала да, упркос томе што снимају без климе и свежег ваздуха, буде концентрисана на сваки кадар, на степеништу школе у паузи срећемо насмејаног Тихомира Станића који нам открива да су снимања на температури од плус 40 веома напорна, али да се сви труде да посао ураде најбоље.

– Срећом, бар сам ја у овој улози углавном обучен овако лагано летње. Често се, када радимо неку епоху, снима у костимима и то је најгоре, јер се најчешће зимске сцене снимају лети, па глумци неретко по високим температурама буду у зимској одећи. Ако вам још залепе браду и бркове па то све крене да сврби, а ви не смете да се почешете јер тако све покварите, то буде страшно. Тако да „Камионџије” су за мене бања – каже нам кроз смех популарни глумац и додаје да су они већ добро уиграна екипа, те да се сви одлично разумеју и знају једни другима и врлине и мане, па чак и у таквим условима снимања сви добро функционишу. – Стварно се радујемо једни другима, ово је један од оних лепих послова којима се цела екипа радује унапред. Већ се ми договарамо и за пету сезону, дајемо предлоге шта би тим нашим јунацима могло да се догоди, иако смо тек можда на пола ове четврте. Не би дошло ни до четврте сезоне да prеthodnе три нису имале такав пријем и гледаност код публике. У почетку су сви били скептични јер су чувене „Камионџије”, које су прославили Павле Вуисић и Миодраг Петровић Чкаља, упамћене и гледају се деценијама уназад. Људи су били скептични да ли ћемо и како то после њих Ненад Јездић и ја играти, али у овој серији то су нови ликови, који се ослањају на њихово искуство и ми црпимо инспирацију из њихове игре.

Снимали смо пре неки дан на војном отпаду где је било доста метала, а био је то један од врелијих дана, све се усијало. Било је као у некој рерни, помислио сам да ћу умрети, али онда сам рекао себи: „Па, добро, бар ће се то десити пред камерама па ће остати забележено” (Тихомир Станић)

И његов колега Ненад Јездић сличног је мишљења, али нам објашњава да њихове серије, време и контексти у којем настају, као ни они као глумци нису за поређење.

– И на почетку и данас овај пројекат доживљавам као једну врсту омажа ремек делу које се звало „Камионџије”. С овим пројектом покушавамо да направимо комуникацију више, а опет да се ослонимо и са пуно поверења и кредибилитета који су нам обезбедили глумци и пројекат оног времена, покушамо да произведемо нешто племенитије, садржајније, нешто што је за целу породицу – објашњава Јездић. – Ја сам одрастао на тој серији, коју сам гледао у присуству целе породице. То је нешто што је нестало са телевизије. Ово је, у крајњем свом исходишту, телевизијски производ, а мислим да телевизија у последње време обилује врло дискутабилним, контроверзним садржајима, непровереним садржајима и информацијама. „Камионџије” су једна невина, безазлена, топла прича и колоплет породичних, овдашњих и домаћих односа.

Јутрос сам једном колеги рекао да сам, пошто радимо у немогућим условима на 40 степени напољу, први пут за ове четири године нервозан од оволике количине топлоте. а никад нисам радио са бољим људима и никад нисам имао бољи однос у екипи са свима, а вероватно га никада нећу ни имати (Ненад Јездић)

У Убу је, како сазнајемо, цела екипа срдачно дочекана, па Станића и Јездића попут најбољих другара, поздрављају праве камионџије које пролазе овим крајем. После четири сезоне су у овом граду већ „домаћи”, па знају, кажу, где је најбоља прасетина и јагњетина. Ипак, у новим епизодама преселиће се на кратко на Дивчибаре и у Ниш, где ће снимати неке од епизода. Редитељ Филип Чоловић напомиње да је, иако се цела екипа добро забавља и труди да буду ведри, најтеже снимати комедију поготово у несносним врућинама.

– Наша серија има такве локације. Снимамо на отпадима у циганмалама, на стовариштима, у камиону. Углавном радимо на 40 степени, незаштићени смо, тако да је и за екипу, а верујте и за глумце који су у костимима, то доста напорно. За разлику од драма, за чије потребе ви можете мало и да ћутите, овде морате да будете ведри и забавни. То нарочито важи за наша два глумца - Ненада Јездића и Тихомира Станића, који су са нама све време. То је горчи део бављења овим послом. С друге стране, радујемо се реакцијама, које су и досад биле сјајне, а очекујем да после ове буду још боље јер, искрено, дубоко сам уверен да правимо најбољу сезону досад – објашњава Чоловић. – Мислим да смо све неке мане превазишли prеthodnih сезона. Било је веома тешко, ми смо носили ужасно велико бреме старих „Камионџија”. Прва сезона је била најстреснија свима нама јер су негативни коментари кренули, а да нисмо ни почели са снимањем. Баш је било тешко изборити се са тиме. Увидевши неке грешке које смо имали prеthodnih година довели смо тај текст до нивоа до ког желимо. Овога пута сценарио смо писали Маријана Вићентић и ја, додали смо многе објекте, многе споредне ликове, па је у том случају ова сезона најбогатија.

Како сазнајемо, у новој програмској шеми Радио-телевизије Србије, гледаоце очекује и нових 12 епизода ове серије. Већ у првој затичемо Жићу и Бају у безизлазној ситуацији, њих двојица, наиме, остаће без свог жутог камиона, те ће бити принуђени да се боре за егзистенцију и сналазе се, лутајући кроз многа занимања.

– Жића и Баја ће радити у аутоперионици, биће избацивачи у једном клубу, радиће као чувари у зоолошком врту. Њих двојица ће покушати да се преквалификују, али неће им ни то поћи за руком и на крају ће се опет докопати свог камиона. Ове сезоне имамо и фирму у којој су се окупили сви наши ликови који се баве гвожђем, а снимаћемо и сцене у лудници, у коју један од наших главних јунака - Грча упадне сплетом околности. – открива нам редитељ и додаје да ћемо у новим епизодама, поред Станића и Јездића гледати Паулину Манов, Тању Пјевац, Јовану Гавриловић, Андреја Шепетковског, Слободана Боду Нинковића, Марка Гвера, Бранислава Зеремског и друге старе, али и нове главне јунаке. – Придружује нам се Бранимир Брстина, који ће бити генератор читавог једног низа ситуација и проблема које се дешавају. У лудници ћемо гледати јунаке који ће нам дочарати Срђан Милетић, Срђан Јовановић, Вахид Џанковић, Бане Видаковић који ће играти психијатра, Јелена Тркуља која игра медицинску сестру и други.

Владимир Бијелић

Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) ТИХОМИР СТАНИЋ НА ПЛУС 40 УСРЕД ОТПАДА СНИМАО „КАМИОНЏИЈЕ” па открио: „Помислио сам да ћу умрети пред камерама”

(ВИДЕО) ТИХОМИР СТАНИЋ НА ПЛУС 40 УСРЕД ОТПАДА СНИМАО „КАМИОНЏИЈЕ” па открио: „Помислио сам да ћу умрети пред камерама”

15.07.2024. 18:47 19:05
Камионџије поново освојиле срца публике

Камионџије поново освојиле срца публике

09.01.2021. 10:44 10:45