ЕПИЦЕНТАР ФИЛМА У ТЕМ СОМБОРУ Бројни домаћи и филмови из региона на шестом филмском фестивалу од 11. до 14. јула   

Шести Сомборски филмски фестивал биће одржан од 11. до 14. јула у организацији Културног центра „Лаза Костић” Сомбор.
s
Фото: Promo

Програм овогодишњег фестивала чиниће домаћи и филмови из региона који су у претходној години изазивали велико интересовање публике. Програм ће бити подељен у четири селекције: Главни такмичарски програм, Селекција филмова младих аутора, Панорама словеначког филма и Кад би Сомбор био Холивуд.

Предфестивалски програм биће одржан дан пред почетак фестивала, у среду, 10. јула пројекцијом филма „Imaginary friends“ и изложбом фотографија „Бата у 90 слика“ у Културном центру „Лаза Костић“.

Слоган овогодишњег фестивала је „Није лако кад си млад“, а селектор програма је Дејан Дабић.

Ксенија Јанковић, директорица Културног центра „Лаза Костић” и Сомборског филмског фестивала је поводом новог издања рекла:

„Прошле године смо прославили мали јубилеј нашег фестивала, а ове године желимо да наставимо раст и истовремено кренемо у новим смеровима. Наш циљ је да овај фестивал, која је доживео велику експанзију, вратимо на првобитну замисао, а то је да он постане смотра филмова из панонских и подунавских регија и замаља. Овогодишњи пратећи садржаји завидно ће употпунити главни програм. Поред разговора о филмовима који су постали традиција фестивала, имаћемо прилику да кроз промоције књига разоткријемо и нове књижевне идеје филмског израза. Све ово ће указати на то колико је Сомбор плодна средина континуираног развоја филмске уметности. Част ми је што сам предводник овог пројекта и са радошћу вас позивам, заједно са својим сарадницима, да будете део овогодишњег шестог издања Сомборског филмског фестивала”.

Поред филмских остварења, посетиоци фестивала ће моћи да уживају и у пратећем програму, у оквиру којег ће се одржати промоције књига и радионице. Након свечаног затварања фестивала и доделе награде биће одржан концерт филмске музике у изведби глумице Мине Лазаревић.

Филмови и пратећи програми ће се одржавати у прелепим сомборским амбијентима као што су Атријум Градске куће, Кабаре Народног позоришта Сомбор, Башта Дес Арт, Двориште Градског музеја Сомбор и у Свечана сала Жупаније.

Улаз на све програме Сомборског филмског фестивала је бесплатан.

EUR/RSD 117.0490
Најновије вести