overcast clouds
9°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У ПЕТАК ПОЧИЊЕ НОВА СЕЗОНА У ФУДБАЛСКОЈ СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ: „Бубамара“ креће из Лесковца

18.07.2024. 16:51 16:54
Пише:
Фото: Фудбалери Војводине и ТСЦ -а и ове сезоне бориће се за врх табеле, фото: ТСЦ

Тек што се завршило Европско првенству у Немачкој, што се Србије тиче, почиње нова домаћа фудбалска сезона.

Најбољих 16 клубова у нашој земљи кренуће у трку и борбу за остваривање сопствених циљева. Неки ће стремити највећим дометима и изласку на европску сцену, други ће задовољни бити пласманом у „златну средину“, док ће трећи настојати да о(п)стану у елити.

Ништа се међу најјачим екипама није променило, па је, судећи по причама које смо слушали и читали током припремног периода, али и на основу учињеног у досадашњем току прелазног рока, први фаворит вишеструки узастопни првак Србије, екипа Црвене звезде. Тренер Владан Милојевић поново ће под командом имати веома квалитетан и јак састав, тим који жели да и у Лиги шампиона оствари значајнији учинак, па је, самим тим, фаворит број један и да одбрани шампионски трофеј.

Некако је устаљена постала чињеница да ће јој највећи конкрент бити комшијски Партизан, који је пуно тога променио током летњих дана. Нови тренер Александар Станојевић налази се у трећем мандату на челу црно-белих, саставио је тим по свом укусу и наговештава да је једино оно што га занима освајање титуле првака.

У самом врху, како се очекује, остаће ТСЦ, Војводина, Раднички (Крагујевац) и Чукарички и то су екипе између којих треба тражити и будуће учеснике у европским такмичењима. Бачкотополчани су променили тренера, Жарко Лазетић је отишао у Израел, а наследио га је хрватски стручњак Деан Клафурић, па остаје да се види да ли ће тим са севера Бачке да настави путем успеха којим иде већ неколико сезона уназад. По нама, нема баш никакве сумње да су амбициозни људи из ТСЦ-а урадили максимални посао и да су поново склопили тим који ће бити и конкурентатн најјачима и квалитетан да начини искорак у жељеном правцу.


Парови првог кола

Петак

ЛЕСКОВАЦ: Раднички (К) – Железничар (19)

БЕОГРАД: Напредак – Партизан (21)

Субота

БЕОГРАД: Ц.рвена звезда – Јединство (20)

УЖИЦЕ: Младост – ОФК Београд (20)

БЕОГРАД: Чукарички – Раднички (Н) (20)

Недеља

НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Спартак (17.30)

БАЧКА ПАЛАНКА: Текстилац – Војводина (19.30)

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ – ИМТ (19.30)


И Војводина је направила промене у играчком кадру, шесторица новајлија задужила су црвено-бели дрес с плавом звездом, док је више фудбалера из прошлосезонске екипе напустило Нови Сад. Тренер Божидар Бандовић и његов стручни штаб током припремног периода наставили су с радом који је ову екипу довео до четвртог места на табели и наступа у другом колу квалификација за Лигу Европе против славног Ајакса. Нема никакве сумње да, сходно замислима челних људа клуба и, посебно, председника Драгољуба Збиљића, Новосађани желе да буду још боље пласирани и направе међукорак ка наредној години. А у њој су, да подсетимо, „пројектовани“ највиши циљеви и повратак титуле шампиона Србије у Српску Атину.

Раднички из Крагујевца и Чукарички сигурно припадају кругу наших најквалитетнијих колектива и нема никакве сумње у то да ће покушати поново да се наметну и буду у самом врху табеле.

У самом почетку првенства, због радова на њиховим теренима, доста екипа неће играти на властитим стадионима, већ ће домаћини бити на неким другим објакетима. Пре свих, то су Војводина, Раднички (К), али и Напредак... Неки стадиони, пак, не испуњавају суперлигашке услове, па ће ИМТ, Јединство из Уба и Текстилац, ривале морати да угошћују ван њих и ван својих градова.

Не бисмо овог пута да се бавимо тиме коме се „смеши“ борба за опстанак, али да има доста кандидата за њу, то је чињеница.

У петак, поново креће фудбалска „бубамара“ у Србији, а част да отворе првенство припала је Радничком из Крагујевца и Железничару, који ће мегдан поделити на стадиону Дубочице у Лесковцу.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
ШЕРИФ ЕНДИАЈЕ УЖЕЛЕО СЕ НАВИЈАЧА И ПУНЕ МАРАКАНЕ: Знам да је исти осећај и код наших навијача,  ужелели смо се једни других

ШЕРИФ ЕНДИАЈЕ УЖЕЛЕО СЕ НАВИЈАЧА И ПУНЕ МАРАКАНЕ: Знам да је исти осећај и код наших навијача,  ужелели смо се једни других

17.07.2024. 15:37 15:40
ГОЛМАН ВОЈВОДИНЕ ЛАЗАР ЦАРЕВИЋ ОПТИМИСТА ПРЕД СТАРТ НОВЕ СЕЗОНЕ: Царски учинак међу стативама

ГОЛМАН ВОЈВОДИНЕ ЛАЗАР ЦАРЕВИЋ ОПТИМИСТА ПРЕД СТАРТ НОВЕ СЕЗОНЕ: Царски учинак међу стативама

17.07.2024. 13:47 14:15