СЈАЈНА ФУДБАЛСКА ПРЕДСТАВА ШПАНАЦА И ГРУЗИНА: Фуриозна игра „Фурије" у другом полувремену (ВИДЕО)

Фудбалери Шпаније савладали су Грузију са 4:1 у осмини финала. Грузини су одиграли солидно у првом полувремену, али је Шпанија заслужено славила нарочито добром игром у другом периоду.
УЕФА
Фото: УЕФА

Шпанци су фуриозно кренули и ставили на тешке муке храбре фудбалере Грузије. Нападала је чета Де ла Фуентеа са свих страна, али без успеха. У 18. минуту уследио је прави шок за све, Грузија је сјајно развила контру пришла близу гола Унаи Симона, а савладао га је његов саиграч Робин ле Норман који је неспретно реаговао те спровео лопту у сопствену мрежу. Наставили су Шпанци да нападају, ређале су се шансе Кукуреље и Ника Вилијамса, а до изједначења их је довео Родри. Првотимац Манчестер Ситија је искористио асистенцију Ника Вилијамса и силовитим ударцем са ивице шеснаестерца савладао је на овом првенству одличног Мамардашвилија.

Друго полувреме протекло је у знаку Шпанаца. У 51. минуту Фабијан Руис је остао нечуван на другој стативи и лако је довео ,,фурију" до предности. Наставила је Шпанија у истом ритму, а посебно се истакао Дани Олмо. Грузини су у 75. минуту постигли аутогол, али је поништен пошто је Ламин Јамал био у офсајду. Ипак, Шпанци су брзо стигли до регуларног поготка. Нико Вилијамс је протутњао кроз одбрану Грузије, преварио чувара и матирао Мамардашвилија. Последњи ударац Грузинима задао је Дани Олмо и поставио коначних 4:1.

В. Гвозденовић


Шпанија - Грузија 4:1 (1:1)

КЕЛН: Рајн енерџи стадион. Судија: Франсоа Летескије (Француска). Стрелци: Родри у 43. минуту, Руис 51.минуту, Вилијамс у 75. и Олмо у 83. минуту за Шпанију, а Норман (аг) у 18. минуту за Грузију. Жути картони: Мората (Шпанија), а Давиташвили (Грузија).

ШПАНИЈА: Симон 7, Лапорт 7, Норман5,5, Карвахал 7 (Навас), Кукуреља 7 (Грималдо), Руис 7(Мерино), Родри 7,5, Педри 6 (Олмо 7,5), Вилијамс 7, Мората 7 (Ојарзабал), Јамал 6.

ГРУЗИЈА: Мамардашвили 6, Гвелеисани 6(Квеквескири), Кашиа 6,5, Двали 6, Лохошвили 6,5 (Тситашвили), Чакветадзе 6 (Давиташвили), Китеишвили 6(Алтунашвили), Кочорашвили 6,5, Какабадзе 6, Микуатадзе 6,5 (Зивзивадзе), Кварацкелија 6,5.


 

Cup tree provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0412
Најновије вести