Фудбал-вести: Гвардиола тврди да Нојер није крив за пораз

Тренер минхенског Бајерна Пеп Гвардиола рекао је да није љут на голмана Мануела Нојера, који је великом грешком у Лондону, пресудно утицао на пораз од Арсенала (2:0) у Лиги шампиона.

Нојер је лоше реаговао у 77. минуту после слободног ударца Сантија Казорле, промашио лопту и омогућио Оливијеу Жируу да реши меч.

"У првом полувремену  имао је феноменалне одбране. Никада нисам критиковао играча због неке одлуке, била она исправна или погрешна. Нисмо изгубили због Мануела Нојера. Ово је фудбал, у том тренутку је направио процену и то је то", рекао је Гвардиола, а преноси Скај Спорт.

Бајерн је у Лондону доживео први пораз у сезони, али се упркос томе налази на првом месту у групи Ф.

Баварцима одлично иде и у Бундеслиги, где имају максималан скор и седам бодова предности од другопласиране Борусије Дортмунд.

Озил: Заслужено смо победили Бајерн
Фудбалер Арсенала Месут Озил рекао је да је веома задовољан издањем екипе у утакмици против минхенског Бајерна (2:0) као и да је његов тим залужено стигао до победе.

Лондонски клуб је у трећем колу Ф групе Лиге шампиона угостио Бајерн и головима Оливија Жируа и управо Месута Озила, забележио важан тријумф у најјачем клупском такмичењу.

"Пресрећни смо што смо успели да савладамо Бајерн. Знали смо колико ће бити тешко победити, показали смо срце пред нашим сјајним навијачима. Створили смо доста шанси, поготово у првом полувремену, када је Нојер имао врхунске одбране и мислим да смо заслужили победу", рекао је Озил за званични клупски сајт.
  
Арсенал тренутно заузима последње место у групи са три освојена бода, колико има и загребачки Динамо, док по шест бодова имају Олимпијакос и првопласирани Бајерн.

У наредном колу Бајерн и Арсенал поново ће одмерити снаге, овог пута на Алијанц Арени, у мечу који је на програму 4. новембра од 20.45 сати.

Билд: Анћелоти мења Гвардиолу на клупи Бајерна
Италијански тренер Карло Анћелоти могао би да замени Пепа Гвардиолу на клупи Бајерна ако шпански стручњак одлучи да не продужи уговор са Баварцима, преноси данас Билд.

Како се наводи, Бајерн је пре месец дана контактирао Анћелотија, који нема посао након што је овог лета добио отказ у Реалу.

Гвардиоли уговор истиче у јуну 2016. године, али се у клубу надају да би бивши играч и тренер Барселоне могао пре зимске паузе да се изјасни о евентуалном останку на Алијанц арени.

Он је у последње време био повезиван са Манчестер Ситијем.

Анћелоти је током каријере био тренер Ређине, Парме, Јувентуса, Милана и Пари Сен Жермена.

Три пута је био првак Европе, два пута са Миланом, 2003. и 2007. године и 2014. са Реалом, коме је донео први трофеј Лиге шампиона после 12 година.

Матић: Освојили смо можда кључан бод у ЛШ
Фудбалер Челсија Немања Матић изјавио је данас да је задовољан нерешеним исходом против Динама у Кијеву (0:0), јер освојени бод може да буде кључан за пласман у нокаут фазу Лиге шампиона.

"Желели смо сва три бода, али морамо да поштујемо чињеницу да смо освојили један, који може да буде веома важан на крају групне фазе. Играли смо против доброг тима. Противник је био солидан, компактан и навијачи су имали прилику да виде занимљиву утакмицу", рекао је Матић за клупски сајт.

Репрезентативац Србије, који је према извештајима из Кијева коначно приказао партију на његовом нивоу, додао је да ће екипа играти све боље како сезона буде одмицала.

"Идемо корак по корак. Нисмо у идеалној позицији, али радимо напорно и полако ћемо достићи ниво из прошле сезоне. Самопоуздање не може да буде на високом нивоу, али биће боље. Бићу срећан када се вратимо у врх Премијер лиге", рекао је Матић.

Челси је тренутно трећи у Г групи Лиги шампиона са три бода мање од Порта, док у Премијер лиги заостаје 10 бодова за водећим Манчестер Ситијем.

Серхи Роберто паузира до десет дана
Фудбалер Барселоне Серхи Роберто паузираће од седам до 10 дана, због повреде препона, саопштио је каталонски клуб.

Роберто се повредио у јучерашњој победи против Бате Борисова од 2:0 у Лиги шампиона.

Он ће пропустити предстојећи меч против Еибара у Примери и гостовање Виљановенсеу у оквиру Купа краља следеће недеље, али би могао да буде спреман за утакмицу против Хетафеа 31. октобра.

Барселона је већ ослаблљена неиграњем повређених Андреса Инијесте и Рафиње, док ће Лионел Меси морати да одсуствује још најмање три недеље док се не опорави од повреде лигамената колена.
 

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести