"СРБИЈА ЈЕ ПОНОСНА НА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ!" Вучевић честитао Андреју Дробњаковићу - ученику који је освојио 5 златних медаља (ФОТО)

Премијер Србије Милош Вучевић примио је данас ученика Математичке гимназије Андреја Дробњаковића, који је на Међународној “Стемко” олимпијади у Сингапуру освојио пет златних медаља и том приликом поручио да је Србија поносна на своје младе таленте и да ће учинити све да им обезбеди још боље услове за учење, рад и резултате на домаћим и светским такмичењима.
Foto: Printscreen
Фото: Foto: Printscreen

-Била ми је огромна част и задовољство да данас упознам нашег младог и талентованог Андреја Дробњаковића, који је на недавној Међународној „Стемко“ олимпијади у Сингапуру освојио златне медаље из физике, хемије, биологије, математике и инжењерства.

Андреј, његова породица и његова Математичка гимназија су ми на најлепши могући начин улепшали данашњи дан, јер су резултати које је остварио на понос наше Србије и свих наших грађана.

Талентована деца су наши истински бисери и учинићемо све да им обезбедимо још боље  услове за учење, рад и резултате на домаћим и светским такмичењима.

Андреју сам од срца пожелео да са својим другарима оствари најбоље резултате и на предстојећој Европској олимпијади из физике у Грузији и Светској олимпијади из физике у Ирану, које се одржавају у јулу.

Драги Андреј, твој успех фасцинира и мотивише и желим ти сву срећу на овом свету! - написао је Вучевић на Инстаграму.

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести