ВАЗДУШАСТЕ, ДУЖЕ СВЕЖЕ, ПЛУС МАЊЕ КАЛОРИЧНЕ Ово је РЕЦЕПТ за најбоље крофне: Пеку се У РЕРНИ и сви кажу да су укусније од ПРЖЕНИХ

Крофне су омиљена посластица многима од нас, док их неки обожавају у слатког варијанти, има и оних који их праве и у славној.
krofne
Фото: pixabay.com

Међутим, ово омиљено тесто слови за једног од главих непријатеља витке линије, зато вам доносимо рецепт за оне из рерне које се не прже у дубоком уљу. Феноменалног су укуса, невероватно су ваздушасте, а много мање калоричне!

Састојци:

2 јајета

30 г кристал шећера

1 кесица ванилин шећера

1 кесица прашка за пециво

200 мл јогурта

16 кашика брашна

90 мл уља

Припрема:

Јаја умутите са шећером. Додајте остале састојке, уље, јогурт, прашак за пециво, ванил сецер, брашно и све лепо умутити да се добро сједини. Крофнице пећи и плеху са калупима у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута. Потом их поспите шећером прахуи у уживајте у неодољивом укусу.

Дневник/Курир Стил

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести