Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ATP Kup: Srbija pobedila Španiju i osvojila trofej (video, foto)

12.01.2020. 15:25 18:37
Piše:
Izvor: Fonet/AP/Šampioni ATP Kupa teniseri Srbije

SIDNEJ: Teniska reprezentacija Srbije osvojila je danas premijerno izdanje ATP Kupa u Sidneju, pošto je u finalu posle preokreta pobedila Španiju ukupnim rezultatom 2:1.

Odlučujući poen Srbiji doneli su Novak Đoković i Viktor Troicki u dublu, koji su sa 2:0 (6:3, 6:4) u setovima pobedili špansku kombinaciju Felisijano Lopez - Pablo Karenjo Busta.



Španija u finalu povela posle pobede Roberta Bautiste Aguta protiv Dušana Lajovića sa 2:0 (7:5, 6:1) u setovima, a izjednačenje Srbiji doneo je Novak Đoković, koji je u drugom meču savladao Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 7:6) u setovima.

 

Španci su već u prvom gemu došli do brejka, ali je srpski dubl u sestom gemu vratio brejk i kasnije osvojio set.


 

Na startu drugog seta Đoković i Troicki su nastavili tako gde su stali u prethodnom.

Osvojili su šesti gem zaredom, oduzevši servis rivalima na pocetku drugog seta. Usledilo je potvrđivanje brejka, a ta prednost do kraja seta bila je nedostižna za Lopeza i Bustu.

Đoković i Troicki: Ovoga ćemo se sećati celog života

Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki, posle osvajanja prvog ATP Kupa u Sidneju, izjavili su da će se finala i titule sećati celog života.

"Ovoga ću se sećati celog života. Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Imao šam sreće i blagosloven sam što imam divnu karijeru u poslednjih 15 godina, ali igrati za tim, sa nekim od najboljih prijatelja tako dugo vremena, to ne može da se izjedanči ni sa čim. To je nešto posebno", rekao je Novak Đoković posle osvajanja trofeja u ATP Kupa.



Đoković se zahvalio publici na podršci, istakavši da je ona bila ključ u trijumfu na ATP Kupu, a upitan je i kako će izgledati slavlje.

"Idemo u Srbiju da slavimo i da se vratimo nazad. Šalim se, naravno. Ima Srba u Sidneju, pa ako hoćete da pravimo žurku, spremni smo", zaključio je Đoković.



Viktor Troicki takođe je istakao značaj navijača u finalu.



"Želim da se zahvalim Novaku što je igrao sa mnom, to je uvek veliko iskustvo. Igramo već devet-deset godina, ali deljenje momenata sa njim na terenu ne mogu da opišem rečima. Sećaću se ovog celog žiovta. Želim da se zahvalim celom timu, bez njih ovo ne bismo mogli da uradimo. Usporeno smo počeli, napravio sam grešku, ali smo se vratili. Bili smo fokusirani i ostali jaki do kraja. Navijači su nam pomogli, Hvala, idemo bre", rekao je Troicki, koji je dodao da u Sidneju nije bio ceo tim.



"Imamo nekoliko prijatelja koji nam nedostaju, ali su uvek sa nama. Naš drug Janko (Tipsarević), koji nas je gledao, Filip (Krajinović), Đere, Kecmanović... Hvala svima", zaključio je Troicki.

Vučić čestitao: Maestralna pobeda, Srbija ponosna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas teniskoj reprezenatciji Srbije na osvajanju premijernog izdanja ATP Kupa u Sidneju, poručivši im da se Srbija ponosi njima zbog srčanosti i energije koju su pokazali na svakom koraku do pobede.

"Čestitam od srca na maestralnoj istorijskoj pobedi! Po prvi put u istoriji, upravo Srbija osvaja trofej ATP Kupa! Hvala vam što ste i ovoga puta proslavili ime naše zemlje i popeli je na pijedestal najvećih šampiona!", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".



Vučić je objavio fotografiju srpskih šampiona i zahvalio im što je Srbija ponovo na vrhu sveta.



Teniska reprezenatcija Srbije osvojila je danas premijerno izdanje ATP Kupa u Sidneju, pošto je u finalu posle preokreta pobedila Španiju ukupnim rezultatom od 2:1.

Mihajlovićeva čestitala teniserima Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je danas selektoru Nenadu Zimonjiću i teniserima reprezentacije Srbije Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Dušanu Lajoviću, Nikoli Milojeviću i Nikoli Čačiću osvajanje ATP kupa u Australiji.



"Momci, pokazali ste još jednom kako se bori za svoju zemlju i po ko zna koji put doneli radost svim građanima naše zemlje. Zahvaljujući vama, Srbija je najbolja, vi ste najbolji na svetu i na tome vam iskreno čestitam", istakla je Mihajlovićeva.

Autor:
Pošaljite komentar
ATP kup: Đoković pobedio Nadala i doneo izjednačenje Srbiji

ATP kup: Đoković pobedio Nadala i doneo izjednačenje Srbiji

12.01.2020. 13:21 13:23
Agut pobedio Lajovića, Španija povela u finalu ATP kupa

Agut pobedio Lajovića, Španija povela u finalu ATP kupa

12.01.2020. 10:51 10:54
ATP Kup: Finale Srbija - Španija u nedelju od 8.30

ATP Kup: Finale Srbija - Španija u nedelju od 8.30

11.01.2020. 18:36 19:10