Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ALEKSANDAR VUČIĆ: Partizan na putu ozdravljenja! Dug 50 miliona evra

29.03.2024. 20:01 20:05
Piše:
Izvor: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se u petak posle podne javnosti na konferenciji za medije.

Sportskih tema ovlaš se ovoga puta dotakao predsednik i to govoreći o projektu Expo 2027. I kada se činolo da sport neće biti značajna stavka na ovoj konferenciji, stiglo je pitanje o Fudbalskom klubu Partizan i licenci za sledeću evropsku sezonu.

Pitanje novinarke TV Pink Gordane Uzelac bilo je da li će sve biti u redu sa licencom za Partizan i da li će „Partizan sledeće sezone moći da igra Ligu Evrope“? (Mi izgleda ne znamo nešto što gospođa Uzelac zna, prim.aut).

„E što se fudbala tiče, danas se Siniša mučio ceo dan… I glavni peder u državi, to sam ja, se mučio ceo dan, da bi ovi što nisu glavni pederi zbog svojih dugova i bahatog ponašanja mogli da reše dugove koje su napravili i da bi mogli da igraju fudbal.

Imam samo jednu pozitivnu vest za navijače Partizana, iako je užasno stanje finansija u Partizanu, nije dobro ni u Zvezdi, ali je bolje jer je Zvezda imala veće prihode iz evrpskih takmičenja i od prodaje mladih igrača.

Jedna dobra vest to je da, osim toga što ne znam da li im je dobra vest da li će da se igra Evropa ili ne, ali danas smo omogućili 3.2 miliona evra Partizanu da bi mogli da šutiraju loptu u Evropi, ali ono što je dobro je da je uprava potpuno otvorila svoje finansije i da naši stručnjaci dođu i pregledaju stvarno stanje i nakon mnogo godina koliko sam ih molio da nam to dozvole, da se nađe način da se preživi šest meseci sada. Ali sada mogu da kažem da su na putu ozdravljenja. Od ovog momenta. Dug je veći od 50 miliona. Za Crvenu zvezdu je manji dug, ali je lakši put ozdravljenja zbog većih prihoda, ali verujem da ovaj korak je prvi ka ozdravljenju.

Hvala bogu da su dozvolili da se neko stručan pozabavi time. Tu je trener Partizana u pravu kada kaže da je zakazala omladinska selekcija, mora da se promeni ponašanje, biznis model i srećan sam jer su sada ljudi spremni da im se pomogne. I nije važno ponašanje kakvo je bilo do sada. Ako se budu uredno i pažljivo ponašali od danas, na dobrom su putu. Kao što smo mi od 2014. godine kao država pokazali da kada rešite da donesete teške mere to je put ka ozdravljenju i da možemo to da uradimo. To je pozitivna poruka za njihove navijače.

Nije problem u novcu, velika primanja imaju u FSS, u stručnom štabu, mnogo veća nego u 60 ili 70 posto klubova, moramo da nađemo način da motivišemo reprezentaciju“.

Pre toga se tokom svog govora, predsednik Srbije dotakao planova za izgradnju sportske infrastrukture u okviru planova za Expo 2027.

„Bazen je počeo da se pravi. Biće 5.000 mesta na tribinama, mi želimo da budemo centar za vodene sportove, i vaterpolo i plivanje i ono umetničko, sinhrono plivanje. I da pokušamo da FINA, ako se tako zove, prebaci centar dešavanja ovde i da budemo konkurentni sa Budimpeštom za najbolje događaje“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vućić pominjući u svom izlaganju Ekspo u okviru koga je najavljeno pravljenje raznih sportskih cenatara.

Pomenut je i Nacionalni stadion koji je višegodišnja tema, ali i novi atletski centar:

„Oko 1. maja krećemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona, biće jedan od tri najlepša, i među najvećima, ali svakako jedan od najlepših. Da možemo da se kandidujemo za Ligi Evrope. Pravićemo i atletski centar, nadamo se već 2028. da ćemo dobiti Evropsko prvenstvo na otvorenom u atletici“, zaključio je Vučić ovu temu.

(Sport klub)

Autor:
Pošaljite komentar
PREDSEDNIK VUČIĆ Plaćamo visoku cenu geopolitičke situacije, neki izgleda misle da SRBE MOGU DA PONIŽAVAJU DOVEKA

PREDSEDNIK VUČIĆ Plaćamo visoku cenu geopolitičke situacije, neki izgleda misle da SRBE MOGU DA PONIŽAVAJU DOVEKA

29.03.2024. 18:32 22:13