Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA LIGA Treća uzastopna pobeda Temerinaca

17.05.2022. 11:36 11:38
Piše:
Izvor: pixabay.com

TSK – Omladinac 2:1 (1:1)

TEMERIN: Stadion TSK-a, gledalaca: 120, sudija: Milenković (Novi Sad), strelci: Tatić u 24. i Tomić u 58. za TSK, Pecelj (iz penala) u 34. minutu za Omladinac, žuti kartoni: Šušak, Radičić, Stričević (TSK), Jokić, Hernaus, Zečević (Omladinac).

TSK: Perišić, Šušak (Pantoš), Stričević (Bogojević), Radičić, Vlaisavljević, Tatić, Paška, Nikolić, Klaić (Pupovac), Tomić (Tomić), Kovačević (Lahoš).

OMLADINAC: Vulin, Martinović, Subotić, Pecelj, Vujičić, Jokić (Tojagić), Hernaus (M. Stojanović), Đ. Stojanović, Bakić (Jarić), Makarić (Zečević), Zeljković.

Temerinci su udarili pečat na bodove osvojene u Kisaču, upisavši treću uzastopnu pobedu. Vukašin Tatić je iskoristio asistenciju Vladimira Stričevića i pogodio za vođstvo domaćina. Bojan Pecelj, kapiten Omladinca, deset minuta kasnije, bio je realizator najstrože kazne – 1:1. Posle nekoliko neiskorišćenih šansi, crveno-beli su se ponovo radovali, kada je Nikola Tomić, udarcem iskosa, na efektan način, nadmudrio golmana Miću Vulina. U 70. minutu, u igru je ušao Jovo Pupovac, godinama unazad najbolji igrač Temerinaca, pa su se čuli aplauzi. Odsustvovao je zbog povrede 12 meseci i u tom periodu su nedostajali njegovi golovi i asistencije.

M. Menićanin

Jedinstvo - Šajkaš 3:2 (2:0)

GOSPOĐINCI: Igralište Jedinstvo, gledalaca 100, sduija: Jovana Šijan (Novi Sad), strelci: Malinović u 28. Đurđević u 40. i Miavec u 77. za Jedinstvo, a Igračev u 47. i Kotuljač u 63. minutu za Šajkaš.

JEDINSTVO: Polić, Đurđević, Medić, Dragoljević, Večanski (Mijavec), Kovačević, R. Tepić (Garić), Malinović, Bubnjević, M. Tepić (Krstić), Vitorac.

ŠAJKAŠ: Malet, Gojkov, Pavkov, Makivić (Karas), Radivojević, Živanov, Kotuljač, Veselinović, Igračev, Malešević.

Fudbaleri Jedinstva iz Gospođinaca zabeležili su vrednu pobedu za borbu za opstanak. Pobedili su solidnu ekipu Šajkaša koji je igrao u podmlađenom sastavu. Već u prvom delu Gospođinčani su stekli dva gola prednopsti, a to su i održili u u drugom delu i Jedinstvo je imao nekoliko prilika da preokrenu rezultat.   

R. S.

Dinamo - Tatra 3:2 (1:0)

BUDISAVA: Igralište Mala grbavica, gledalaca 50,. sudija: Spasojević (Novi Sad), strelci: Grujić u 44. Umićević u 90. i Dubravac u 92. za Dinamo, a Laković u 57. i 69. minutu za Tatru. Žuti karton: Đaković (Dinamo).

DINAMO: Martinović, Đaković, Pešić, Pejaković, Ilić, Sladić (Dubravac), Mihajlović, Sabo, Preradović (Umićević), Miškić (Panić), Grujić (Mitrić).

TATRA: Kosturanov, Šmit, Petrović, Živanović, Radin (Ožvat), Laković, Pekić, Marojević, Grubović, Vrhovac, Đaković.

Fudbaleri Tatre sve do finiša meča imali prednost u Budisavi. Međutim, u nadoknadi vremena domaći fudbaleri su uspeli da preokrenu rezultat i da zabeleže vrednu pobedu. Prvo je Danijel Umićević pogodio mrežu Kosturanova, a u nadoknadi vremena Marko Dubravac je bio efikasan.

M. G.

Bačka - Fruškogorski partizan 6:1 (4:0)

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, gledalaca 100, sudija: Kresić (Titel), strelci: D. Trivunović u 18. i 85. Maksimović u 20. Ignjić u 31. i Rogić u 33. i 48. za Bačku, a Dulić u 61. minutu za Fruškogorski partizan. Žuti karton: Čavić (Fruškogorski partizan).

BAČKA: N. Ignjić (Radišić), D. Trivunović, Vujović (Milovac), Maksimović, Vujović, Dangubić, Nen. Ignjić, Marković, Rogić, Pejanović, Dej. Trivunović.

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Georgijević, D. Dević, Tomljanović (Sladojević), Makivić (J. Dević), Klincov, Antonić, Dulić, Prolić, Čergić (Babić), Kantar (Čavić), Malinović.

Odlično su otvorili utakmicu fudbaleri Bačke i već posle tridesetak minuta imali su nenadoknadivu prednost od četiri gola. Pokušavali su gosti da smanje rezultat, ali sem pogotka Dulića ništa više nisu mogli da urade.     

D. Tr.

Fruškogorac - Petrovaradin 3:0 (1:0)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, gledalaca 100, sudija: Nikolić (Novi Sad), strelci: Sapundžić u 42. Adamek u 47. i Branković u 93. minutu. Žuti kartoni: Perović, Sapundžić (Fruškogorac), Kokanović (Petrovaradin).

FRUŠKOGORAC: Medić, Kukuruzović, Ušćumlić, Perović, Tucakov, Dragojlović, Jevtić (Zeković), N. Sapundžić, Adamek (Petrović), Radaković (Branković), V. Sapundžić.

PETROVARADIN: Čambor, Senderak (Lukić), Prole (Kokanović), Budečević, Šimulija, Popović, Pavkov, Pavlov, Stefanović, Gardinovački.

U komšijskom derbiju nije bilo dileme. Ekipa Fruškogorca je savladala ekipu Petrovaradina koja neće zadržati status u Novosadskoj ligi.

M. P.

Slavija - Jugović 5:1  (prekinuto u 28. minutu)

NOVI SAD: Igralište Slavije, gledalaca 50, sudija: Kaplijev (Novi Sad), strelci: Đanković u 4. I 7, Vučković u 17. Ferati u 20. i Stojičić u 23. za Slaviju, Pantelić u 8. minutu za Jugović.

SLAVIJA: Čavić, Jašović, Gajić, Đanković, Stajić, Ubović, Kučenič, Ferati, Stojičić, Janjić, Vučković.

JUGOVIĆ: Zagorčić, Černjak, Stanić, Pantelić, Pilipović, Nikolić, Marković, Jevtić.

Kaćani su u Novi Sad doputovali sa osmoricom igrača, a u 23. minutu kada su domaćini postigli peti pogodak, dva igrača su se naglo povredila i posle pet minuta većanja ustanovljeno je da nisu sposobni da nastave utakmicu, pa je sudija Kaplijev morao da prekine neravnopravan duel.

S. Č.

Futog - Borac 2:0 (0:0)

FUTOG: Igralište Futoga, gledalaca 60, sudija: Jurišić (Novi Sad), strelci: Sirat u 67. Meseldžija u 89. minutu. Žuti kartoni: marković, Latinović (Futog).

FUTOG: Marković, Beronja, Vulić, Dragutinović, Baračanin, Sakač, Martić, Čepić, Meseldžija, Sirat, Latinović.

BORAC: Pelegin, Svitić, Đorđevski, Knežević, Vidić, Dimić, Popović, Bajić (Salić), Krstić (Đaković), Kolarov, Dobrinjac.

Tek u finišu utakmice u finišu su savladali Borca. Prvo je Sirat a malo kasnije i Meseldžija je bio efikasan.

A. R.

Crvena zvzezda - ŽSK 2:0 (0:0)

NOVI SAD: Igralište Crvene zvezde na Vidovdanskom naselju, gledalaca 100, sudija: Nikolaš (Novi Sad), strelci: Ćulum u 51. (iz penala7, Belanović u 64. minutu. Žuti kartoni: M. Marković, D. Marković (Crvena zvezda), Džambas, Đurđić, Klisara, Savanović, Trivunović (ŽSK). Crveni karton: Hesko (Crvena zvezda) i Klisara (ŽSK).

CRVENA ZVEZDA: Takosić, Milak, M. Marković, Šarenac, D. Marković, Pankov, Ćulum, Hajrizi, Bjelanović, Roksandić, Ma. Marković (Hesko).

ŽSK: Savanović, Markov, N. Trivunović, Dimić, Džambas, Kronić, Boroja, Đurđić, Ninković, Klisara, T. Tivunović (Lazendić).

Odigrali su fudbaleri Crvene zvezde i ŽSK-a nervoznu utkamicu u kojoj su slavili mladi igrači iz Novog Sada. U prvom delu je bilo nekoliko prilika, a mreže su otale netaknute, a domaćin je poveo u 51. minutu kada je Džambas faulirao u svom kaznenom prostoru nekog od igrača crveno-belih a sa penala Ćulum je bio siguran. Drugi pogodak postigao je Bjelanović posle lepe izrađene akcije. U finišu susreta došlo do koškanja i tako je Klisara i Heško zaradili crvene kartona.

M. Po.

Autor:
Pošaljite komentar