Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

CRVENA ZVEZDA SAVLADALA KRAGUJEVAČKI RADNIČKI: Šerif nastavio seriju

12.05.2024. 21:22 21:26
Piše:
Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili novu pobedu u Superligi Srbije, ovoga puta u okviru 35. kola na domaćem terenu protiv Radničkog 1923 rezultatom 3:2.

Za tim Vladana Milojevića su pogađali dvostruki strelac Šerif Endiaje i In Bom Hvang, dok je dvostruki asistent bio Piter Olanjinka, a jedan gol je "namestio" Srđan Mijailović.

Na odličan način su izabranici Vladana Milojevića otvorili meč, s obzirom da je već u drugom minutu po levom boku probio Hvang i pronašao Olanjinku, koji nije zahvatio loptu na željeni način. Par trenutaka kasnije je odličan udarac sa distance uputio i Stamenić, ali je Leković vrhovima prstiju uspeo da izbaci loptu u korner. Igrao se osmi minut kada se Ivanić nakon prodora kroz sredinu nije libio da šutira, ali je golman Radničkog 1923 ponovo odbranio. U 13. minutu je Olanjinka centrirao, a nakon odbitka u kaznenom prostoru, Endiaje je zahvatio loptu i poslao je preko gola sa ivice peterca. Došla je Crvena zvezda do prednosti u 19. minutu, kada je Mijailović pre Vidovića došao do lopte na desnoj strani, usledio je oštar pas kojim je pronašao Šerifa Endiajea, a Seenegalac je petom sproveo loptu u mrežu, isto kao i na prethodnom duelu protiv Radničkog u 26. kolu Superlige Srbije.

 

Igrao se 23. minut kada je na centaršut Rodića pokušao Endiaje glavom, ali je Leković upisao novu intervenciju. Minut kasnije, usledila je kazna, te je Radnički poravnao rezultat preko Đurića. U 27. minutu je pokušao i Hvang sa preko 20 metara, ali je i njegov šut završio preko gola. Do novog gola, Šerif Endiaje je došao u 29. minutu, kada je prelepo centrirao Olanjinka sa desnog boka i pogodio u glavu snažnog napadača, kome nije bilo teško da po drugi put na meču zatrese mrežu rivala. U 35. minutu je do novog gola došao tim Vladana Milojevića. Tada je prelepo slalom po desnoj strani napravio Olanjinka i povratnom loptom pronašao usamljenog In Bom Hvanga u kaznenom prostoru, koji je plasirao loptu levom nogom iza leđa Lekovića. Igrao se 39. minut kada je Radnički uspeo da smanji rezultat na 3:2, preko Vižđija. Do kraja prvog dela igre smo videli i pokušaj Kange iz slobodnog udarca, ali je Gabonac šutirao preko gola.

 

U nastavku igre je mogao Endiaje da poveća prednost Crvene zvezde nakon pasa Ivanića, ali je šutirao pored gola. Pokušao je rezervista, mladi Šljivić da udarcem sa distance u 66. minutu iznenadi Lekovića, ali je njegov udarac završio visoko preko gola. Igrao se 80. minut kada je Kraso pronašao Šljivića na ivici peterca, ali je čuvar mreže Radničkog 1923 uspeo da odbrani, na odbitak je natrčao Katai, ali je njegov udarac bio izblokiran. Minut kasnije je pokušao i Hvang sa distance da iznenadi Lekovića, međutim i njegov pokušaj je bio neuspešan. U 82. minutu je Kraso "nanizao" nekolicinu gostujućih igrača, ali je prilikom udarca izblokiran. Privela je rutinski Crvena zvezda utakmicu kraju, te upisala novu pobedu u domaćem prvenstvu.

Crvena zvezda - Radnički 1923 3:2 (3:2)

BEOGRAD: Stadion: “Rajko Mitić”. Gledalaca: 5.748. Sudija: Nenad Minaković.  Strelci: Endiaje u 19. i 29. i Hvang u 35. minutu za Crvenu zvezdu, a Đurić u 24. i Vižđi u 39. minutu za Radnički 1923. Žuti kartoni: Spajić, Hvang (Crvena zvezda), Dadić, Bukumira, Mitrović, Milošević (Radnički 1923).

 CRVENA ZVEZDA: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić (od 57. Mimović), Hvang, Kanga (od 57. Šljivić), Olanjinka, Ivanić (od 74. Katai), Endiaje (od 74. Endiaje).

 RADNIČKI 1923: Leković, Ćosić (od 46. Milošević), Šerbečić, Mitrović, Dadić (od 46. Pecelj), M. Vidović (od 46. Aleksić), Vižđi (od 66. Bevis), Đurić (od 66. Bukumira), Vidosavljević, Gluščević, Ivelja.

 

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
VLADAN MILOJEVIĆ PRED DUEL S KRAGUJEVAČKIM RADNIČKIM: Očekujem dobru posetu, navijači nas uvek bodre

VLADAN MILOJEVIĆ PRED DUEL S KRAGUJEVAČKIM RADNIČKIM: Očekujem dobru posetu, navijači nas uvek bodre

11.05.2024. 17:24 17:28