ПОМОЋ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ За развој ловства у Војводини 108 милиона динара

Ловачким удружењима у Војводини, као и јавним предузећима из покрајине која се баве ловством, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство јуче је, у просторијама Ловачког савеза Војводине у Новом Саду, уручио уговоре за развој ловства АП Војводине за 2024. годину.
a
Фото: Dnevnik.rs

У питању су наменска средства – 108.650.000 динара, која ловачке организације и предузећа могу да утроше за куповину и унос дивљачи, као и за опрему која је у функцији развоја ловства.

- Највећи део помоћи је за унос дивљачи у војвођанска ловишта – рекао је помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, Милан Дозет. – Сведоци смо да се , пре свега услед интензивне пољопривреде, појавио мањак дивљачи у покрајини и овим путем желимо да помогнемо да се тај дефицит смањи. Такође, желимо да развијамо ловни туризам у Војводини, пре свега кроз јавна предузећа, а потом и ловачка удружења. На њихове пројекте и захтеве, покрајински секретаријат је одговорио средствима са којима могу да развијају ову привредну грану.

Председник Ловачког удружења „Горњи Тамиш“ из Боке Бранислав Арађански задовољан је помоћи која стиже из покрајине.

- Највећи део новца утрошићемо за куповину фазана. Остатак ћемо расподелити за набавку јаребица и опрему, попут оптичког уређаја и новог рачунара запотребе удружења. Свака помоћ је добродошла и много значи – констатује Арађански.

Текст и фото: Д. Кн.

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести