broken clouds
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КУЋА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ СЕ ПРОДАЈЕ ЗА ПРЕКО МИЛИОН ЕВРА На Салајци, Телепу и у Петроварадину упола јефтиније, приградске лолације НАЈПОВОЉНИЈЕ Ево где се ТРАЖИ некретнина више

27.07.2024. 14:35 14:41
Пише:
Извор: Dnevnik (Branko Lučić)

Кретање цена некретнина на тржишту горућа је тема већини оних који живе и раде у Новом Саду, али још увек немају решено стамбено питање већ живе као подстанари и сваког месеца плаћају кирију.

Предвиђање конкретних кретања цена некретнина, посебно у одређеном граду као што је Нови Сад, укључује многе варијабле и може бити прилично неизвесно, а неки од фактора који обично утичу на цене некретнина су пад локалне привреде што то би могло довести до смањења потражње за некретнинама, потенцијално узрокујући пад цена.

Такође, више каматне стопе могу да поскупе хипотеке, смањујући приступачност и пригушујући потражњу - што може довести до пада цена, вишак понуде станова у односу на потражњу може да изврши притисак на смањење цена, кажу стручњаци.

Међународни или национални економски трендови такође могу индиректно утицати на локална тржишта

Тренутна понуда на актуелним сајтовима који се баве продајом и издавањем стамбених јединица је разнолика, али свакако да није за свачији џеп. Ево како се крећу цене кућа на продају у Новом Саду и околини.

Почевши од најповољније понуде, са јефтиним кућама издвојиле су се приградске локације као што су Лединци, Стари Лединци, Камењар, Футог, Каћ. У поменутим Лединцима може се пронаћи кућа од 77 квадратних метара, са четири собе за 61.800 евра. За мало вишу цену која износи 67.000 евра можете купити кућу од 80 квадратних метара, која је укњижена, полунамештена са гаражом.

У Каћу се продаје кућа од 100 квадрата за 87.600 евра, док за готово исту цену можете пронаћи и домове у Руменци, у зависности од услова потражње и преференција локације. Такође, на Клиси, односно на Сланој бари можете погледати некретнине са нешто више од 70 квадратних метара, полуопремљене или празне за 82.000-88.000 евра.

Долазимо и до ексклузивне понуде, односно луксузно опремљених кућа које се углавном налазе у Сремској Каменици, а једна таква продаје се за 1.100.000 евра. Кућу у Сремским Карловцима у којој се налази гаража за два аутомобила, вешерница и простор за теретану. На високом приземљу налази се дневни боравак са кухињом и трпезаријом, са једне стране са излазом на терасу са које се пружа поглед на Дунав, и са друге стране има излаз на двориште, купатило и још један санитарни чвор, као и једна спаваћа соба која је у функцији радне собе продаје се за 689.000 евра а њена квадратура износи 258 метара квадратних.

Сличне понуде могли смо да запазимо и на локацијама као што су Темерин, Салајка, Петроварадин, Телеп, где се цене актуелних кућа на продају крећу од 406.000-566.000, а њихова квадратура у распону од 115 до 300 квадратних метара.

Наравно, ценовни ранг актуелних станова значајно је другачији и повољнији у односу на куће, али велику улогу у цени игра и део града у ком се објекат налази. Сремска Каменица, али и насеља на Фрушкој гори као што су Раковац, Беочин, Лединци, Баноштор све су више тражена, а с обзиром на скок потражње, цене некретнина су у успону.

Подсетимо, како су рекли из једне специјализоване агенције, потражња за кућама на селу је скочила. Оно што је чињеница јесте да купци не бирају са које стране Дунава ће купити кућу на селу, потражња је једнака и на сремској страни и на бачкој. Највећа је потражња за кућама које су доста удаљене, због цена, али и мирног начина живота. Цене кућа на селу крећу се од 30.000 евра па навише.

Стручњаци истичу да куће најчешће купују “гастарбајтери”, Срби који су дуго година радили у иностранству, с жељом да се врате у домовину.

Дневник/ НС уживо

Аутор:
Пошаљите коментар
ЗАВИРИТЕ У МАЛИ РАЈ ЗА БОГАТАШЕ У овом рибарском селу НЕМА НЕКРЕТНИНЕ ИСПОД ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА, а своје „место под сунцем“ ту је пронашао и Ноле! Ушушкана У СРЦУ БОКЕ КОТОРСКЕ, Љута је прави МАГНЕТ за БОГАТЕ ИНВЕСТИТОРЕ (ФОТО)

ЗАВИРИТЕ У МАЛИ РАЈ ЗА БОГАТАШЕ У овом рибарском селу НЕМА НЕКРЕТНИНЕ ИСПОД ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА, а своје „место под сунцем“ ту је пронашао и Ноле! Ушушкана У СРЦУ БОКЕ КОТОРСКЕ, Љута је прави МАГНЕТ за БОГАТЕ ИНВЕСТИТОРЕ (ФОТО)

26.07.2024. 18:49 18:59