Брнабић у Софији с представницима компаније Хуавеи

СОФИЈА: Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас у Софији са представницима кинеске компаније Хуавеи, која је светски лидер у производњи информационо-комуникационих система и мобилних телефона, а која послује на тржишту Србије већ 12 година.
ana brnabic tanjug
Фото: Tanjug

Брнабић је истакла да је Србија отворена и спремна за сарадњу са водећим светским компанијама у области ИТ индустрије. 

"Влади Србије потребни су партнери као што је Хуавеи који ће нам помоћи да одговоримо на изазове четврте индустријске револуције", рекла је Брнабић.
У разговору с представницима кинеске компаније премијерка је нагласила снажан раст ИТ сектора у Србији, наводећи да је извоз тог сектора ове године већи за 32,одсто него прошле, а само у априлу био већи 44 одсто у односу април 2017. 

Брнабић је нагласила да је дигитализација један од кључних приоритета Владе Србије и да то представља нашу шансу да се придружимо економски најразвијенијим земљама.
Премијерка предводи делегацију Србије која ће сутра учествовати на Самиту Кине и 16 земаља централне и источне Европе. 

На пословном форуму у Софији, окупиће се више од 250 кинеских компанија и око 700 пословних људи из Кине и централне и источне Европе.
Састанку са представницима компаније Хуавеи присуствовала је и потпредседница Владе и министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. 

EUR/RSD 117.0371
Најновије вести