clear sky
25°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

OTP банка одабрала победничко решење у OTP Connect Izazovu

15.05.2024. 09:29 09:36
Пише:
Извор: Промо/ ОТП

Представљена три иновативна решења за ОТП Јуниор апликацију

Београд: ОТП банка одржала је финале првог Изазова у оквиру свог иновационог екосистема, ОТП Connect, под називом „Кажеш иновација, мислиш апликација“ намењено стартап и ИТ компанијама и тимовима који се баве различитим врстама дизајна и развојем мобилних апликација. Три тима представила су своја решења за ОТП Јуниор м-банк апликацију и освојила новчане награде.

Финале првог Изазова је отворио Предраг Михајловић, председник Извршног одбора и ЦЕО ОТП банке и том приликом истакао стратешки значај иновација и непрекидног процеса дигиталне трансформације: “ Ми гајимо истинску посвећеност иновацијама и блиско на том путу сарађујемо са стартап и fintеch заједницом, што нас је довело до данашњег финала Изазова за развој банкарске апликације за младе од 11 до 18 година која ће ићи уз нашу ОТП Mastercard Јуниор картицу, прву дебитну картицу за децу овог узраста у Србији. Када смо пре шест месеци лансирали наш иновациони екосистем ОТП Connect, амбициозно је било да предвидимо да ћемо имати три одлична предлога решења која су спремна за имплементацију и тим пре сам поноснији на исход финала нашег првог Изазова.

Жири у следећем саставу је оцењивао зрелост и иновативност решења: Марија Гашовић, директорка продаје за тржишта Србије, Црне Горе и БиХ компаније Мастерцард, Вук Косовац, члан Извршног одбора за послове са становништвом и развој дигитала ОТП банке и Наташа Рађеновић-Живановић, Chief Innovation Officer ОТП банке.

Победничко решење награђено је износом од 5.000 евра, а чланови првопласираног тима Фонкид (Лазар Цветковић, Михаило Марчетић и Марко Савићевић) су истакли: „Најважнији аспект наше апликације је њена способност да учи децу о штедњи и практичној вредности новца, као и могућност персонализације апликације дететовим потребама. Ове функционалности не само да едукују, већ чине учење забавним и припремају децу за улазак у свет одраслих на начин који им је природан и приступачан.

Другопласирани тим БезимениИТ (Мила Јовановић, Милан Поповић и Милош Тодоровић) освојио је 3.000 евра за предложени концепт, а  представници тима су пренели своје искуство учешћа на Изазову: „Најинтересантније током целог процеса развоја решења је сарадња са младима који су увек инспиративни и уједно захтевни када су циљна група за било коју врсту апликације. Мислимо да смо успели да предложимо решење које практичним знањем спрема децу за живот и руковођење финансијама“.  

Тим Инцлусио (Растко Дамњановић и Максим Костић) освојио је треће место и награду од 2.000 евра и нагласио следеће: „Наш предлог поред едукативне стране нуди и могућност да млади пријаве проблеме које примећују у заједници и друштву, и да на једноставан начин учествују у побољшању света око себе“.

Приликом проглашења победника, Вук Косовац, члан Извршног одбора за послове са становништвом и развој дигитала ОТП банке, нагласио је неопходност снажније финансијске едукације младих: „Имали смо прилике да чујемо од средњошколаца, учесника на Идеатону, како размишљају, које су њихове потребе од банке и шта желе да им једна оваква апликација пружи. Одушевљен сам решењима која смо видели и верујем да ће употреба наше ОТП Јуниор м-банк апликације олакшати свакодневницу младих корисника али и њихових родитеља. Велико хвала свим учесницима који су нам се придружили у редефинисању банкарства за следећу генерацију“.

Наташа Рађеновић-Живановић, Chief Innovation Officer ОТП банке, представила је ток првог Изазова и концепт ОТП Connect, а посебно је истакла следеће: „Одабрани финалисти су у двомесечном процесу вредно радили на валидацији својих идеја, а резултат се види у промишљеном сету функционалности које су понудили, као и креативном дизајну иза ког стоје анализе потреба и деце и родитеља који ће бити и корисници ове апликације. Управо завршени изазов „Кажеш иновација, мислиш апликација“ показује нам да смо на добром путу квалитетне сарадње са заједницом иноватора и сигурно нас ускоро очекују нови Изазови у оквиру нашег иновационог екосистема.“

_______________

Иновациони екосистем ОТП Connect представља свеобухватни програм који иноваторима омогућава директну комуникацију, повезивање и сарадњу са ОТП банком, тестирање и имплементацију решења у оквиру система банке, као и повезивање ради потенцијалне сарадње са клијентима банке. Настао је с циљем умрежавања стартап и технолошке заједнице и финансијског сектора.   

Шта је Јуниор ОТП картица?

ОТП Јуниор картица представља прву дебитну картицу за децу од 11 до 18 година у Србији. Представља практично решење за сваки дан за џепарац, ужину, књижара, плаћања током боравка на екскурзији у земљи или иностранству, онлине плаћања и подизање новца са банкомата. Родитељи имају пОТПун увид у потрошњу и имају контролу кроз ОТП м-банк тако што постављају дневне лимите и имају могућност да блокирају картицу по потреби.

(Промо)

Аутор:
Пошаљите коментар