МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Циљ да Србија постане препознатљива по успешним породичним фирмама

ВРАЊЕ: Домаће компаније имају виталну улогу у јачању наше привреде и поносан сам на домаће фирме које не само да опстају, већ и активно доприносе економском расту, рекао је данас министар трговине Томислав Момировић након обиласка малопродајног објекта "Leon“ у Врању, који послује као чланица удружења Домаћи Трговачки Ланац - ДТЛ.
a
Фото: Instagram/tomamomirovic

"Компанија 'Leon Conditors' учествује у акцији 'Боља цена' и сигуран сам да грађани Врања препознају колико смо енергије уложили како би људима обезбедили да 36 категорија производа купују по нижим ценама и самим тим уштеде и неколико хиљада динара“, истакао је министар Момировић.

Навео је да је Врање у последњим годинама доживело значајан напредак, да су постигнути резултати охрабрујући, али да смо свесни колико је још посла пред нама.

"Уверен сам да је ово тек почетак, и у наредном периоду планирамо интензивирати напоре како бисмо довели нове инвеститоре у Врање, запослили још људи, повећали плате јер је наш основни циљ да плате порасту на 1.400 евра, да пензије буду 600 евра и нећемо се зауставити док тај циљ не испунимо“, нагласио је Момировић.

Заједно са Момировићем, малопродајни објекат "Leon“ је обишао градоначелник Врања Слободан Миленковић, који је истакао да локална самоуправа подржава мала и средња предузећа.

Министар је данас обишао и компанију "DN Company“ у Владичином Хану која је специјализована за производњу фурнира и намештаја.

"Велико ми је задовољство што сам данас у Владичином Хану, а још веће задовољство је када резимирамо шта смо све урадили у претходним годинама. Овај град данас потпуно другачије изгледа, сада броји више од 4.000 запослених чиме се знатно унапредила економска ситуација града“, нагласио је министар Момировић.

Он је указао велико поштовање власнику компаније "DN Company“ као и његовој породици на достигнутом нивоу производње и чињеници да запошљавају више од 110 људи, рекао је министар.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести