broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Забрањена продаја алкохола после 21 сат у Новом Пазару

18.07.2019. 21:52 21:53
Пише:
Фото: pixabay.com

НОВИ ПАЗАР: Трговинске радње у Новом Пазару, после 21 сат, не могу да продају алкохолна пића, а забрањена је и продаја пиротехничких средства и друге робе која може да утиче на ремећење јавног реда и мира.

За прекршиоце ове забране предвиђене су веома високе казне.

Ово се наводи у одлуци коју је новопазарски градски парламент усвојио на последњем заседању, а којом је одређено и радно време за угоститељске објекте.

Како истражује Прва ТВ, нова мера ће највише утицати на промет у угоститељским објектима и продавницама.

Према овој одлуци, за кршење те одредбе правно лице ће бити кажњено са 60.000 динара, а одговорно са 10.000 динара.

Уколико је алкохол продао предузетник, казна је 30.000 динара.

Поред тога, тим документом прописана су и радна времена угоститељских објеката на територији Новог Пазара, у зависности од тога да ли се у њима служи алкохол, да ли се налазе у стамбеним зградама и емитују ли музику.

Максимално радно време за објекте у којима се служи храна и алкохол, а не налазе се у стамбеним зградама, радним данима је од седам сати ујутру до поноћи, а петком и суботом до један сат после поноћи.

Изузетак су барови, ноћни барови и диско барови који могу радити од 20 сати до два сата после поноћи.

Објекти који служе храну, а не и алкохолна пића, могу радити сваког дана нон-стоп.

Кафићи, барови и ресторани који се налазе у стамбеним зградама, а служе алкохолна пића, могу радити од шест сати ујутру до поноћи сваког дана осим петка и суботе када им је дозвољен рад до једног сата после поноци.

Угоститељски објекти без алкохола могу радити нон-стоп.

Пише:
Пошаљите коментар