Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НА ТЕХНОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У НОВОМ САДУ Места за 135 мастера и 71 докторанда

20.08.2024. 10:39 10:44
Пише:
Фото: Архива "Дневника"

На мастер академске студије новосадског Технолошког факултета у школској 2024/2025. години може се уписати укупно 135 студената, и то 120 оних чије би образовање било покривено буџетом и 15 самофинансирајућих.

Уписна квота на Инжењерству угљенохидратне хране, Технологији конзервисане хране, Прехрамбеној биотехнологији, Биохемијском инжењерству, те Фармацеутском инжењерству, износи 18 (16/2). Студијски програми Контрола квалитета, Хемијско-процесно, Нафтно-петрохемијско и Еко-енергетско инжењерство, примају по девет академаца (8/1), као и Инжењерство материјала, а пуни износ школарине је 115.000 динара за држављане Србије и 4.400 евра за странце.

Пријемни испит се не полаже, а електронска пријава кандидата у првом конкурсном року је од 10. до 18. октобра на линку https://upis.tf.uns.ac.rs/ui/registracija/index.html. Прелиминарна ранг-листа биће објављена до 22. октобра, а коначна до 25. октобра. Упис примљених кандидата је 28. и 29. октобра, од 8 до 13 часова. Ови датуми такође важе за упис на специјалистичке и докторске академске студије Технолошког факултета. На првој години специјалистичких студија има места за 26 академаца у статусу самофинансирајућих: за Микробиолошку безбедност хране 18, а за Козметичку технологију осам, и цена школарине је 115.000 динара за наше држављане односно 4.400 евра за стране. 

Докторске академске студије може уписати укупно 71 кандидат. На Прехрамбеном инжењерству има места за 21 (9/12), на Биотехнологији и Хемијском инжењерству по 15 (6/9), а на Фармацеутском инжењерству и Инжењерству материјала по десет. Самофинансирајући докторанди плаћају 115.000 динара односно 5.500 евра.

С. М-ћ

Пише:
Пошаљите коментар