Раде у шест земаља, а друже се као породица
БЕЧЕЈ: Групација „Кнот” настала из породичне фирме у Немачкој, окупила је у Бечеју минулог викенда на такозваним
Породичним данима, триста запослених који раде у њиховим фабрикама у шест земаља. Дружили су се овде и такмичили у малом фудбалу и кулинарству „кнотовци” из Мађарске, Пољске, Румуније, Словачке и Србије, а Бечеј је први пут, након шест година, посетио власник из Немачке Валентин Кнот и уз њега директор Кнот Холдинга Чаба Сабо.
- Власник Валентин Кнот нашу фирму је све време пратио кроз цифре. Знао је да се развила, али је прави увид добио тек сада када се у све лично уверио. Обишао је и Ливницу у Чоки и имресиониран је овим што је видео у Србији - пренео нам је директор комерцијале бечејског „Кнот аутофлекс Југ” Жељко Бубњевић.
Око 300 гостију из поменутих земаља видело је производни погон у Бечеју, посетили су овдашње знаменитости, укључујући и Стару бродску преводницу на Великом бачком каналу код ушћа у Тису, а и групно су се провозали Тисом до Новог Бечеја.
- Сви су одушевљени могућношћу да се упознају с историјом, културом и привредом Бечеја, те амбијентом на Термалном базену где је било дружење, комплексом отворених спортских терена, предивним Горанским парком и забавом у вечерњим сатима - додао је Жељко Бубњевић.
Ово је био до сада најмасовнији скуп „кнотоваца“. Минула четири су одржана у мађарском граду Кечкемету, јер је тамошњи Кнот аутофлекс највећа фирма у групацији Кнот.
- По ранијим договорима, ко победи на турниру у малом фудбалу, организује следећи годишњи сусрет. Како смо ове године победили у игри „на петопарцу“, међу десет екипа, то ћемо и наредне године бити домаћини „Породичних дана“ - појаснио је Жељко Бубњевић.
У кулинарству је било шест екипа и свако је припремао своје национално јело. Словаци су кували јунећи перкелт, Румуни су пекли „мићи“, њихову верзију ћевапа, било је ту, наравно више верзија паприкаша и гулаша, а победио је Шандор Нађ из Кечкемета са бирка (овчијим) паприкашом. Питање је, међутим, каква би коначна одлука била да су се такмичарски вредновала по два јагњета и прасета са ражња, које је мајсторски припремио Драган Радаковић.
В. Јанков