изложба

Photo
Култура / Наслови „НАРАТИВИ ПЛЕМИЋКЕ АРХИТЕКТУРЕ – ОД БАРОКА ДО СЕЦЕСИЈЕ" у Темерину МАЈА ГОЈКОВИЋ на отварању изложбе: Очување симбола нашег БОГАТОГ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА приоритет Покрајинске владе (ФОТО)
Председница Покрајинске владе Маја Гојковић отворила је данас у Галерији „Лукијан Мушицки“ у Темерину изложбу „Наративи племићке архитектуре – од барока до сецесије“, која је, како је истакла, још један показатељ богатства и разноликости културног наслеђа Србије и Војводине, у коме летњиковци и дворци заузимају препознатљиво место.
Нови Сад ВЕЧЕРАС У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ Предавање о крађи културних добара
Предавање „Како смо вратили слику у Музеј - Крађа културних добара” музејске саветнице мр Тијане Станковић Пештерац биће одржано вечерас од 19 часова у Музеју Војводине, Дунавска 35.
Нови Сад ИЗЛОЖБА У САНУ: „Чачанске лепотице” Лепосаве Милошевић Сибиновић
Изложба „Чачанске лепотице” ауторке Лепосаве Миошевић Сибиновић биће отворена у четвртак 30. маја, у 18 часова у галерији Огранка Српске академије наука и уметности у Новом Саду, Николе Пашића 6.
Култура / Наслови ДОБА ТЕСЛИНОГ ШКОЛОВАЊА У Карловцу отворена изложба ДОКУМЕНАТА и учила из физике великог научника; ПОСТОЈИ и УКОР због слабе оцене из математике
У лане отвореном Nikola Tesla Experience центру у Карловцу, граду у којем се велики проналазач школовао, у склопу прославе првог рођендана овог својеврсног музеја приређена је информативна изложбу оригиналних докумената и учила из физике из доба Теслиног школовања.
Култура / Наслови ИЗЛОЖБА У ГАЛЕРИЈИ „ФОРМА” УПИДИВ-а Оригинал фалсификата
Изложба „Оригинал фалсификата - Типографски кирбајн” Школе за дизајн “Богдан Шупут” биће отворена данасу 19 часова у галерији „ФОРМА” Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине, Илије Огњановића 3.
Нови Сад У СКЛОПУ ИЗЛОЖБЕ „ИНСПИРИСАНИ ФРАНЦУСКОМ” Предавање о хармоници и француској музици
Предавање „Хармоника и француска музика”, као пратећи програм изложбе „Инспирисани Француском”, одражаће се у петак, 24. маја, од 19 сати у Галерији Матице српске, Трг галерија 1.
Нови Сад НОСТАЛГИЧНА ВОЖЊА СТАРИМ ШИНАМА Изложба „ТРАМВАЈЕМ И ЖЕЛЕЗНИЦОМ КРОЗ НОВИ САД” отворена у ТОНС-у
Алтернативна тематска изложба којом се негује сећање на шинске системе у Српској Атини од краја 19. до шездесетих година 20. века, када су били главни носиоци међуградског и градског саобраћаја, отворена је вечерас у Инфо-центру Туристичке организације Новог Сада (ТОНС), нудећи пратећу публикацију у форми туристичког водича за све љубитеље мање познате историје овог града, којом могу освежити неке информације паралелно посматрајући тзв. саобраћајну археологију.
Photo
Нови Сад У Новом Саду отворена изложба „НАСЛЕЂЕ И КРЕАТИВНОСТ” и потписан МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ Ђурић: Плету се ЧЕЛИЧНЕ НИТИ пријатељства (ФОТО)
Изложба „Наслеђе и креативност” отворена је ј у присуству истакнутих представника Кине и Србије у Културној станици Еђшег у Новом Саду.
PhotoVideo
Нови Сад (ВИДЕО, ВИДЕО) Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић дочекао делегацију из Пекинга: ЈОШ ЈЕДАН КУЛТУРНИ МОСТ ИЗМЕЂУ ДВА БРАТСКА НАРОДА
У оквиру програма отварања изложбе “Наслеђе и креативност” у Културној станици „Еђшег“, у склопу обележавања недеље кинеске културе у Новом Саду, гости из Кине представили су обичаје и културу своје земље.
Култура "ЧУВАЊЕ УТИЦАЈА ВЕЛИКИХ ГРАДИТЕЉА": Кустоскиња изложбе „Драган Крстић” проф. др Драгана Константиновић за Дневник
У петак је у Музеју савремене уметности Војводине отворена ретроспективна изложба “Душан Крстић: Архитектура”, посвећена једном од водећих домаћих архитеката у последњих неколико деценија.
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести