overcast clouds
14°C
29.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

„Buon gelato” мајстор-Роберта

30.06.2016. 21:10 13:33
Пише:

„Буон гелато”, у Шафариковој улици 8, место је где се сладолед прави по оригиналној италијанској рецептури. Кугла сладоледа је педесет динара,

 а у понуди је око педесет укуса. Сваки дан су на менију нови укуси, чији број варира. Власник продавнице Роберто Фумагали родом је из Монце, област Ломбардија на северу Италије. Школовао се у Перуђи и кроз праксу се после додатно усавршавао.

У Србију је први пут дошао пре неколико година, када је приметио да се овдашњи сладолед разликује од италијанског и у томе видео своју шансу. „Буон гелато” је, на велику радост љубитеља сладоледа, отворио у априлу ове године. На Фејсбук страници буонгелато.нс  Роберто унапред најављује укусе које ће правити у наредном периоду. У понуди се могу наћи сорбето од сезонског воћа, али и тропског лимете. Осим њих, на менију су и стандардни укуси сладоледа: страчатела, ванила, чоколада, лешник, бадем, пистаћи, као и мешавине попут ораха и цимета, чоколаде и нане, чоколаде и рума, пива и чоколаде, разне комбинације с лешником, јогурт и папаја, суво италијанско вино и наранyа и многи други.

– Волим да користим сезонско воће, а тренутно користим јабуке с Доломита у Италији – објаснио је Роберто.По његовим речима, јагоде немају одговарајућу арому услед обилних киша, па их тренутно не користи.– Италијанске машине за прављење сладоледа не чине италијански сладолед, оне и нису толико важне. Најбитнији је рецепт и процедура по којој се ради – наглашава Фумагали, и додаје да конкуренција користи машине из Италије, али то није тај укус. – Сладолед је овде лакшег укуса него у Италији.



Роберто позива све љубитеље те посластице да дођу и пробају нове укусе.



Ј. Вукашиновић

Б. Павковић

 

Пише:
Пошаљите коментар