АЛМИР МЕМИЋ УБЕДЉИВО ПОБЕДИО НА СТАРТУ Европског првенства у боксу у Београду

Другог дана такмичења на Европском првенству у боксу, које се одржава у хали "Александар Николић" у Београду репрезентација Србије је забележила победу и пораз, Алмир Мемић је славио, а Стефан Цамовић доживео неуспех.
s
Фото: БСС

Српски репрезентативац у категорији до 75 кг Алмир Мемић забележио је победу над представником Израела Арноном Џонатаном. Овом победом српски боксер пласирао се у четвртфинале где ће се борити за победу која му доноси сигурну бронзу. Наредни противник Мемићу биће Белгијанац Шрири Хамза.

"Први меч је увек најтежи, треба ми времена да се навикнем на само такмичење. Спреман сам у потпуности што се могло и приметити у борби. Противник је био доста јак, у првој рунди сам се упознао са његовим стиловима и касније сам га победио прекидом у трећој рудни. Имао сам доста грешака, али на грешкама се учи и неће и бити у наредним мечевима. Сматрам да је врхунац моје победе одлична форма и идем ка томе да постигнем најбољи резултат на овом Европском првенству", рекао је Мемић, а преноси Боксерски савез Србије (БСС).

Други српски представник другог дана такмичења, млади Стефан Цамовић, који је првог дана извојевао сјајну победу, данас је заустављен од Француза Лоунеса Хармауиа у категорији до 60кг.

Сутра, трећег дана такмичења од представника Србије у ринг ће ући Растко Симић у категорији до 80 кг где ће му противник бити Естонац Антон Виноградов. У категорији до 54 кг српски репрезентативац Тамир Галанов бориће се против Грузијца Ајвазјана Гора. После овог меча у ринг ће ући и млади српски шампион Јован Николић у категорији до 71кг и бориће се против Грка Караитиса Христоса. Следи судар српског тешкаша (92+ кг) Душана Велетића против Грка Роулиаса Стилианоса.

На 45. по реду за мушкарце и 14. за жене Европском првенству учествује 337 боксерки и боксера из 34 земље "старог континента". Освајачима медаља ће први пут у историји бити подељен наградни фонд од милион долара.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести