РУКОВОДСТВО РФК „НОВИ САД“ САСТАЛО СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДСКЕ УПРАВЕ: Завршетак реконструкције стадиона најављен за 28. јул

Предвиђени рок за завршетак реконструкције стадиона РФК „Нови Сад“ у Руменачкој улици је 28. јул, саопштено је у четвртак на састанку руководства тог клуба, с представницима градских управа за имовину и имовинско правне-послове и грађевинско земљиште и инвестиције. Осим о обнови стадиона, том приликом разговарало се и о постављању травнате подлоге на терен, о чему је „Дневник“ већ писао, а предложено је и да на наредном састанку учествују представници Фудбалског савеза Србије. Стадион ће, након што сви радови буду завршени испуњавати УЕФА критеријуме за одигравање међународних утакмица.
РФК Нови Сад
Фото: РФК Нови Сад

С улице посматрано чини се да је обнова стадиона, трибине и подрибинског простора у завршној фази, а најављено је да ће реконструкција терена, што подразумева по­ста­вља­ње под­ло­ге од ве­штач­ке тра­ве, као и уград­њу дре­на­жног си­сте­ма, трајати три месеца. Тај посао почеће након што извођачи буду одабрани, те уведени у посао. Процењена вредност јавне набавке, коју је расписала Управа за грађевинско земљиште и инвестиције, је не­што ви­ше од 50 ми­ли­о­на ди­на­ра, без ПДВ-а (50.077.643), с тим да је подношење понуде завршено 11. апри­ла, што значи да би у наредних месец дана требало да буду познате фирме које ће реконструисати терен.

У опи­су по­сто­је­ћег ста­ња про­јек­тан­ти фир­ме „ГР Спорт“ из Срем­ске Ми­тро­ви­це, ко­ји су из­ра­ди­ли тех­нич­ку до­ку­мен­та­ци­ју за ре­кон­струк­ци­ју,  између осталог подсећају на то да се на пар­це­ли по­вр­ши­не 13.797 ме­та­ра ква­драт­них на­ла­зи фуд­бал­ски те­рен (ди­мен­зи­ја 115 х85) , са при­род­ном тра­вом и при­па­да­ју­ћи окол­ни те­рен, који садржи си­стем за за­ли­ва­ње али нема осве­тље­ње.

Фото: РФК Нови Сад

Ка­ко се мо­же при­ме­ти­ти пред­ви­ђе­на под­ло­га од ве­штач­ке тра­ве (ди­мен­зи­ја 106 х 65 ме­та­ра), са ела­стич­ним сло­јем за усло­ве игре то­ком це­ле го­ди­не.

Има­ју­ћи у ви­ду све ро­ко­ве, укљу­чу­ју­ћи и пе­ри­од за уво­ђе­ње из­во­ђа­ча у по­сао об­но­ва те­ре­на РФК „Но­ви Сад“, мо­гла би да поч­не у ју­ну.

Ј. Ву­ка­ши­но­вић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести